Κυριακή 17 Απριλίου 2022

«Αδειάζουν» τον Τ.Μπάιντεν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Δεν βλέπουμε καμία γενοκτονία στην Ουκρανία» Τι αναφέρουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ


 Ένα επικό «άδειασμα» στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επιφύλασσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με όσα τόνισαν ανώτεροι αξιωματούχοι στο NBC News δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι κατηγορίες περί «γενοκτονίας» στην Ουκρανία. 

«Ο ισχυρισμός περί γενοκτονίας μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ», ανέφερε η έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλέστηκε δύο αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μεταδίδοντας πως οι βαρύγδουπες δηλώσεις Μπάιντεν «κατέστησαν πιο δύσκολο για την υπηρεσία να κάνει αξιόπιστα τη δουλειά της, καθώς εναπόκειται στο υπουργείο να καθορίσει επίσημα τη γενοκτονία και άλλα εγκλήματα πολέμου».

Και συνέχισαν:

«Η γενοκτονία περιλαμβάνει στόχο την καταστροφή μιας εθνοτικής ομάδας ή έθνους και, μέχρι στιγμής, Δεν είναι αυτό που βλέπουμε», φέρεται να είπε ένας αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Να σημειώσουμε πως την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Αϊόβα, με αφορμή την σκηνοθετημένη «σφαγή αμάχων» στα περίχωρα του Κιέβου, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «προσπαθεί να εξαλείψει ακόμη και την ιδέα του να είναι κάποιος Ουκρανός».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε επίσης «δικτάτορα» τον Πούτιν και τον κατηγόρησε ότι διαπράττει «γενοκτονία», κάτι που όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά φαίνεται πως τον «αδειάζουν» ακόμη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Τ.Μπάιντεν έχει κλιμακώσει τον τελευταίο καιρό την ρητορική του, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών, με τον Λευκό Οίκο να κατηγορεί τη Ρωσία γι’ αυτό.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις