Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Απέτυχαν ΗΠΑ και Γερμανία να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


 Το Εφετείο των ΗΠΑ ακυρώνει την εντολή του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το εμβόλιο κατα του COVID-19 που αφορά ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και αποτελεί ένα σκληρό χτύπημα στις πολιτικές του Αμερικανού Προέδρου που εκ των πραγμάτων κρίθηκαν αναποτελεσματικές. Την ίδια στιγμή οι δημοσκοπήσεις – ούτε μιας εξαιρουμένης – δείχνουν ότι οι αποδοκιμασίες για τον Μπάιντεν αυξάνονται.

Η δημοσκόπηση της Rasmussen δείχνει ότι οι αρνητικές ψήφοι για τις πολιτικές του φθάνουν στο 55% έναντι 43% των θετικών ψήφων δηλαδή οι αρνητικές ψήφοι είναι 12% υψηλότερες ενώ έχουν καταγραφεί και 15%. Το κλίμα απογοήτευσης ακόμη και στους κόλπους των Δημοκρατικών αυξάνεται…

Σκληρό χτύπημα δέχθηκε και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς αφού πρόταση του να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών καταψηφίστηκε από την Γερμανική βουλή. Η προπαγάνδα που κυριάρχησε το τελευταίο διάστημα με το «εμβολιάσου για να σωθείς» αρχίζει να ξεθωριάζει, πρόκειται για νίκη της λογικής και της κανονικότητας απέναντι στις μιαρές και απαράδεκτες πολιτικές υποχρεωτικότητας των εμβολίων.

Ποια η απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ;

Σύμφωνα με τον νόμο περί μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας του 1978, η διαδικασία για τους ομοσπονδιακούς εργαζομένους που αντιμετωπίζουν δυσμενείς ενέργειες μπορεί να προσφύγουν σε μια οντότητα που ονομάζεται Συμβούλιο Προστασίας Συστημάτων Αξιοκρατίας, το οποίο αποφασίζει εάν ο εργαζόμενος λειτούργησε ορθά. Εάν ο εργαζόμενος κερδίσει, η υπηρεσία πρέπει να τον αποκαταστήσει ή να λάβει άλλα μέτρα.

Το θέμα ξεκίνησε με ένα εκτελεστικό διάταγμα της 9ης Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με το οποίο απαίτησαν από τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να κάνουν εμβόλιο για τον COVID-19 με το επιχείρημα ότι θα βοηθούσε στην «επιβράδυνση της εξάπλωσης» του ιού που προκαλεί το COVID-19. Ωστόσο η «Ομικρον» εκτόπισε τη «Δελτα» στα τέλη του 2021.

Τα εμβόλια δεν σταμάτησαν τη μετάδοση και παρείχαν ελάχιστη προστασία έναντι της μόλυνσης, αλλά η κυβέρνηση Μπαιντεν δεν έχει αποσύρει διάφορες εντολές υποχρεωτικότητας. Η μήνυση κατά της εντολής κατατέθηκε από την Feds for Medical Freedom, μια ομάδα αποτελούμενη από ομοσπονδιακούς εργαζόμενους, οι οποίοι είπαν ότι η εντολή πιθανότατα υπερέβαινε τις εξουσίες του προέδρου.

Η Bundestag απέρριψε πρόταση του Σολτς για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σημαντικό πλήγμα για τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς, επιφύλασσε η Bundestag που απέρριψε ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του COVID για όλους τους Γερμανούς άνω των 60 ετών.

Ο Σολτς είχε καταφέρει να δημιουργήσει ευρεία υποστήριξη για το νομοσχέδιο μεταξύ των μελών του συνασπισμού του, αλλά όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, 378 από τους 683 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ μόνο 296 ψήφισαν υπέρ. Η αποτυχία της ψηφοφορίας προκάλεσε επευφημίες από τους βουλευτές του εθνικιστικού AfD.

Ο καγκελάριος ήρε όλα τα εμπόδια για την ψηφοφορία, κάλεσε ακόμη και την υπουργό Εξωτερικών του, Αναλένα Μπέρμποκ, να αποχωρήσει από μια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να επιστρέψει για την ψηφοφορία. Εάν το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί, ήταν ξεκάθαρο ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα του Σολτς. Ο Καγκελάριος σχεδίαζε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν αντιταχθεί ξεκάθαρα στις απαιτήσεις υποχρεωτικού εμβολιασμού (αν και η κυβέρνηση Μπαιντεν στις ΗΠΑ προσπάθησε να αναγκάσει εκατομμύρια εργαζομένους είτε να εμβολιαστούν είτε να διακινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου που χαρακτήρισε τις εκτελεστικές εντολές του αντισυνταγματικές). Αλλά ο Καγκελάριος Σολτς σχεδίαζε να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εφόσον η Bundestag ενέκρινε το σχέδιο του ομως μετά από αυτό το ράπισμα, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατέρρευσε ως ιδέα…

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις