Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Για πρώτη φορά η Δύση αμφισβητεί τον B.Zελένσκι: Eυρωπαίος ηγέτης του ζητά αποδείξεις για την Μπούκα

 


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην γερμανική Bild ότι Ευρωπαίος ηγέτης του ζήτησε στοιχεία για τα γεγονότα στην Μπούκα, καθώς αμφισβητεί την προπαγάνδα του Κιέβου. 

Είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη ανοιχτά εκφράζει τις αμφιβολίες της για τον Ουκρανό πρόεδρο και τα όσα ισχυρίζεται, καθώς εάν και το «σκληρό» μπλοκ της ΕΕ έχει δεχθεί μέχρι στιγμής ακόμα και τις θηριωδίες του Τάγματος Αζόφ υπάρχουν και αυτοί που θέλουν περισσότερες αποδείξεις.

Ο Β.Ζελένσκι περιέγραψε πώς ένας κορυφαίος πολιτικός της ΕΕ του ζήτησε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η σφαγή της Μπούκα δεν είχε οργανωθεί. Η παρατήρηση ήρθε αφού ο δημοσιογράφος της Bild ρώτησε ποιο ήταν το χειρότερο πράγμα που είχε ακούσει τις τελευταίες ημέρες. Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε αν ήταν ο αρχηγός κράτους ενός έθνους της ΕΕ, ο Ζελένσκι απάντησε καταφατικά, αν και αρνήθηκε να κατονομάσει τον αξιωματούχο.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα διέπραξαν δήθεν θηριωδίες κατά αμάχων στην πόλη Μπούκα βορειοδυτικά του Κιέβου προτού υποχωρήσουν την περασμένη εβδομάδα. Η Ρωσία έχει απορρίψει δικαίως τις κατηγορίες, καθώς υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις για την σκευωρία των Ουκρανών και των μυστικών υπηρεσιών που τις καθοδηγούν.

Σχολιάζοντας την υποστήριξη του Βερολίνου προς το Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για την προφανή έλλειψη ενθουσιασμού της Γερμανίας για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Ορισμένες χώρες, και η Γερμανία είναι ανάμεσά τους, είναι κατά του εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπε ο Ζελένσκι.

Οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν εμπλακεί σε συνομιλίες εδώ και εβδομάδες, τόσο πρόσωπο με πρόσωπο όσο και σε διαδικτυακές συναντήσεις.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις