Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Η Μόσχα έπληξε με έξι πυραύλους cruise Kalibr στόχους στην Οδησσό - Καταρρίψεις ουκρανικών αεροσκαφών στο XAPKOBO


 Πριν από λίγο διεξήχθη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά στόχων της Οδησσού.

Συνολικά έξι πύραυλοι cruise Kalibr χτύπησαν την πόλη.

«Η Οδησσός δέχτηκε πυραυλικό χτύπημα. Επλήγησαν υποδομές», αναφέρει η ανακοίνωση των Ουκρανών.

Η Ρωσία για πρώτη φορά σχεδιάζει να αναπτύξει πυραύλους Sarmat με πυρηνικές κεφαλές

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και κατέστρεψαν τρία ελικόπτερα MI-8 σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Χαρκόβου της Ουκρανίας.

Όλες οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε στην τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής Σερχίι Χαϊντάι.

Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν, αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις