Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

EKTAKTO: Ρωσικά άρματα μάχης έφτασαν πάλι έξω από το Χάρκοβο! – Βομβαρδίζονται φορτηγά με δυτικά όπλα στον Δνείπερο (video)

 


Το μαρτυρικό Σλαβιάνσκ των συγκρούσεων του 2014 (είχε καταληφθεί από τους ρωσόφωνους στη  εξέγερση, εν συνεχεία ανακαταλήφθηκε από τους νεοναζί, οι οποίοι προχώρησαν σε σφαγές του πληθυσμού που είχε δεχθεί ως απελευθερωτές τους ρωσόφωνους ομοεθνείς του) φαίνεται ότι καταλαμβάνεται οριστικά από τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ τα επόμενα 24ωρα.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής της πόλης Vadim Lyakh προέτρεψε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, αλλά κανείς δεν φεύγει: Περιμένουν τους Ρώσους και τους ρωσόφωνους ως απελευθερωτές. 

Ρωσικά άρματα μάχης έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε χωριά και κωμοπόλεις έξω από το Χάρκοβο:

Πάντως, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις ρωσικές επιθέσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στο Zavody και Dibrovny με άρματα μάχης και πυροβολικό.

Η μόνη εστία σοβαρής αντίστασης των Ουκρανών αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην Avdiivka που αποτελεί τον εφοδιαστικό κόμβο των Ουκρανών. Αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25 και ελικόπτερα Ka-52 προσβάλλουν από χθες τις θέσεις των Ουκρανών.

Πάντως τα ρωσικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν ταχύτατα από την Μαριούπολη στην στο βόρειο Ντονμπάς: Οι Τσετσένοι ήδη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Η ρωσική κίνηση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως «κεραυνοβόλα». Έχουν σημαντικά εδαφικά κέρδη τις τρεις πρώτες ημέρες, αλλά προχωρούν με ταχύτητα περίπου 15 χλμ. την ημέρα.

Πάντως δεν έχουν αποτυχία μέχρι στιγμής, αλλά είναι πολύ νωρίς για να φανεί η εξέλιξη της επιχείρησης στο Ντονμπάς.

Όλα όμως δείχνουν ότι θέλουν να αποκόψουν το Χάρκοβο από τις οδούς ανεφοδιασμού του στα νότια και τα δυτικά, αλλά να εμποδίσουν την αποστολή ενισχύσεων στο Ντονμπάς από εκεί.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στο Χάρκοβο ήδη δέχονται  την ρωσική πίεση, ανατολικά, νότια και δυτικά:

Κτυπούν τις περίπου 25 οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες του Δνείπερου που οδηγούν στο Ντονμπάς και όλη τους η προσπάθεια είναι να μην φτάσουν δυτικά όπλα και καύσιμα στους Ουκρανούς του Ντονμπάς. Έχουν κτυπηθεί πάνω από 35 φορτηγά που μετέφεραν δυτικά όπλα, αλλά οι φάλαγγες συνεχίζουν να κινούνται από το Κίεβο και το Λβιβ.

Η ρωσική αδυναμία διατήρησης της περικύκλωσης του Κιέβου, ίσως στοιχίσει πολλά στο ρωσικό Επιτελείο.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις