Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Γαλάζια εμπλοκή στη... «ρωσική προπαγάνδα»


 Αντώνης Τελόπουλος

Πώς την «πάτησαν» ο πρωθυπουργός και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος που πήγαν να συνδέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον όμιλο Hellas net και τη στήριξη στο καθεστώς Πούτιν,

«ξεχνώντας» ότι η νυν εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Ελενα Σώκου, ήταν δεξί χέρι του Ελληνα εφοπλιστή που «κατηγορείται» για σχέσεις με τον Ρώσο ολιγάρχη Μαλολέγεφ

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Η παροιμία αυτή του θυμόσοφου λαού ταιριάζει απόλυτα στην απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενης και από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Tύπου, να δημιουργήσει ένα αφήγημα περί εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, στη δημιουργία ενός μιντιακού ομίλου που θα εξέφραζε τη ρωσική προπαγάνδα στη χώρα, με σκοπό την αύξηση της ρωσικής επιρροής.

Το καλοστημένο αυτό αφήγημα, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της ομόθυμης καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, για να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη του καθεστώτος Πούτιν, άρχισε να στήνεται πριν από μερικές εβδομάδες, όταν το FBI ανακοίνωσε τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης του John Hanick για παραβίαση των κυρώσεων στη Ρωσία.

O John Hanick, που έχει υπάρξει στο παρελθόν διευθυντικό στέλεχος του υπερσυντηρητικού αμερικανικού μιντιακού κολοσσού Fox News, συνεργάστηκε την επίμαχη περίοδο του 2015 με τον τηλεοπτικό όμιλο Hellas net, ενώ παράλληλα είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Ρώσο ολιγάρχη Μαλολέγεφ, στον οποίο χρεώνεται η προσπάθεια δημιουργίας ενός τηλεοπτικού δικτύου στα Βαλκάνια που θα απηχεί τις ρωσικές θέσεις.

Η υπόθεση αυτή, όταν δημοσιεύτηκε, απασχόλησε έντονα το ενδιαφέρον του φιλοκυβερνητικού Τύπου, καθώς βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδέσει τον Hanick και τη φερόμενη εμπλοκή του στη δημιουργία ενός φιλορωσικού τηλεοπτικού ομίλου με τον όμιλο Hellas Net (περιφερειακών σταθμών) του εφοπλιστή Καραγιώργη και, φυσικά, με τον Κώστα Βαξεβάνη, που διατέλεσε για λίγες μέρες διευθυντής ειδήσεων του σταθμού.

Αυτό που δεν προέβλεψε, όμως, η Ν.Δ. μαζί με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο μέσα στον πανικό τους να καλύψουν το αζοφικό φιάσκο στο Κοινοβούλιο είναι το γεγονός πως στην πραγματικότητα το πρόσωπο-κλειδί του μιντιακού ομίλου που παρουσιάζεται ως η αιχμή του δόρατος της ρωσικής προπαγάνδας στη χώρα με την υποτιθέμενη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο από την τωρινή εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Ελενα Σώκου.

Το ιστορικό της

Η κ. Σώκου υπήρξε για πολλά χρόνια όχι μόνο δεξί χέρι του εφοπλιστή Καραγιώργη, αλλά πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ενός από τα βασικά κανάλια του ομίλου Καραγιώργη, με την επωνυμία Αλφα τηλεόραση Β. Ελλάδος. Θέση την οποία κατείχε ταυτόχρονα με αυτήν της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. μέχρι και πριν από 1,5 χρόνο, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για χρηματοδότηση του σταθμού όπου ήταν εν ενεργεία πρόεδρος από τη λίστα Πέτσα («Εφ.Συν.» 8/7/2020 «Σώκου και Ν.Δ. δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα»). Μάλιστα, η κ. Σώκου ήταν υποψήφια με τη Ν.Δ. στον Εβρο, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ενώ, μετά τη μακρόχρονη πορεία της στον χώρο των μέσων ενημέρωσης της Θράκης, μετακόμισε στην Αθήνα, διατηρώντας γραφείο στην έδρα του ομίλου Καραγιώργη στον Πύργο Αθηνών, μέχρι και την οριστική παραίτησή της από το δυναμικό τού ομίλου.

Εάν λοιπόν για την κυβέρνηση θεωρείται ύποπτη και επιλήψιμη για τα εθνικά συμφέροντα η υποτιθέμενη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον συγκεκριμένο όμιλο ΜΜΕ, επειδή ο Κ. Βαξεβάνης ήταν για κάποιο διάστημα υπάλληλός του, τότε, ακολουθώντας την ίδια συλλογιστική, πόσο επιλήψιμο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός διόρισε στη νευραλγική θέση της εκπροσώπου Τύπου ένα προβεβλημένο στέλεχος του συγκεκριμένου ομίλου, που διατέλεσε μάλιστα και σε ανώτατες θέσεις ευθύνης και χάραξης στρατηγικής;

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις