Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Γιατί χτυπήθηκε η γέφυρα στην Οδησσό-Η σχέση με όσα συμβαίνουν στην Υπερδνειστερία (Εικόνες)


Άγγελος Ρούσσος

Ποιο είναι το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Besarabia και η θεωρία της πίσω αυλής-Μπορεί να επεκταθεί ο πόλεμος στη Μολδαβία και κατευθείαν στα σύνορα ΕΕ/ΝΑΤΟ (Ρουμανία);

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε πρώτο και με διαφορά πως χτυπήθηκε η γέφυρα στη Ζατόκα της Οδησσού και ήδη από το προηγούμενο άρθρο δώσαμε μια πρώτη εκτίμηση για τους λόγους. Mε την απώλεια αυτής της γέφυρας, το νότιο τμήμα της περιοχής θα αποκοπεί από την υπόλοιπη Ουκρανία.

Αυτή είναι η μόνη χερσαία διαδρομή από τα ουκρανικά σύνορα κοντά στη Ρουμανία προς την παράκτια πόλη της Οδησσού χωρίς να περάσει από τη Μολδαβία, και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο κατά των ειδικών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που εκτυλίσσεται σήμερα στη Μολδαβία/Υπερδνειστερία.


 

Πιθανώς αυτό θα ήταν το αντικείμενο της ρωσικής αμφίβιας απόβασης, αλλά αναμφισβήτητα δεν θα επιχειρηθεί ποτέ χωρίς τις δυνάμεις που έρχονται από την Κριμαία και καταλαμβάνουν το Μυκόλαϊβ, καθιστώντας εφικτή μια γρήγορη σύνδεση. Και με βάση τα μέχρι ώρας δεδομένα δεν είναι καν κοντά στην κατάληψη του Mykolaiv ακόμα.

 Φαίνεται ότι οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν τη Besarabia, ένα τμήμα της περιοχής της Οδησσού που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα με τον κόλπο του Δνείστερου και συνδέεται μόνο με μία γέφυρα. Εάν καταληφθεί μετά από απόβαση, ανοίγει το δρόμο προς Modlova,και μέσω της Υπερδνειστερίας προς την πίσω αυλή της Οδησσού. 

Πάντως όσο έξυπνο και αν φαίνεται αυτό το στρατιωτικό σχέδιο, τόσο δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η Μπεσαραβία είναι γνωστή για τους κακούς δρόμους και για έναν αριθμό ποταμών, ρυακιών και βάλτων. Η επιχείρηση αυτή μπορεί επίσης να πείσει το ΝΑΤΟ να παράσχει περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, καθώς επηρεάζει άμεσα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. 

Φαίνεται καλύτερα στο γράφημα. Ο στόχος είναι μάλλον τώρα να καταγραφεί η περιοχή με το μπλε πλαίσιο, στη συνέχεια μέσω Υπερνδειστερίας στην ενδοχώρα της Οδησσού.. Αυτό θα επεκτείνει τον πόλεμο της Ρωσίας στη Μολδαβία και κατευθείαν στα σύνορα ΕΕ/ΝΑΤΟ (Ρουμανία).




Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις