Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

IPAN: Άρχισαν οι ετήσιες αντιισραηλινές διαδηλώσεις – Καίνε αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες [pics]


 Οι ετήσιες αντιισραηλινές διαδηλώσεις στο Ιράν πραγματοποιήθηκαν ξανά σήμερα έπειτα από μια διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτό που το Ιράν αποκαλεί «Ημέρα Αλ Κουντς» (Ημέρα της Ιερουσαλήμ), εκατοντάδες χιλιάδες Iρανοί συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους, μεσούσης της μεγάλης έντασης που υπάρχει εδώ και έναν και πλέον μήνα στα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ.

«Το Ιράν πάντα υποστήριζε το μέτωπο της παλαιστινιακής αντίστασης και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε ο ηγέτης του Ιράν ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε τηλεοπτική του ομιλία. «Και καταγγέλλει την εξομάλυνση (με το Ισραήλ), αυτό που ορισμένες αραβικές χώρες έκαναν είναι προδοσία», πρόσθεσε.

Εκτός από την Τεχεράνη, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας όπως οι Μασχάντ (βορειοανατολικά), Ισφαχάν (κεντρικά) και Ταμπρίζ (βορειοανατολικά), σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το δίκτυο IRIB.

«Θάνατος στην Αμερική και στο Ισραήλ»

Για τον ανώτατο Ιρανό ηγέτη, «αυτό που συμβαίνει στα Παλαιστινιακά Εδάφη ακύρωσε τα σχέδια εξομάλυνσης με τη σιωνιστική οντότητα (Ισραήλ) και όλες τις συμφωνίες όπως αυτή του ‘Οσλο ή τη λύση των δύο κρατών», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία στα αραβικά απευθυνόμενος στους Παλαιστίνιους.

Αλ-Κουντς είναι το αραβικό όνομα για την Ιερουσαλήμ. Οι οργανωμένες από το κράτος συγκεντρώσεις καθιερώθηκαν το 1979 από τον ηγέτη της ιρανικής επανάστασης Αγιατολάχ Χομεϊνί και διεξάγεται πάντα την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, του μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους.

Η ημερομηνία σηματοδοτεί την κατοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967. Αυτή περιλαμβάνει τους αγίους τόπους της Ιερουσαλήμ όπως το Τέμενος Αλ ‘Ακσα.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν παρουσίασαν ένα νέο πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, 1.450 χλμ., ικανού να πλήξει οποιοδήποτε μέρος του Ισραήλ.

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και θεωρεί την κυβέρνησή του ως τον μεγαλύτερο εχθρό και την αιτία όλων των προβλημάτων στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες:

















Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις