Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Kατώτατος μισθός: Πού έχει «κλειδώσει» η αύξησή του

 


Κατώτατος μισθός: Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, καθώς το ΚΕΠΕ πιθανότατα αύριο Παρασκευή (15/4) θα παραδώσει το πόρισμά του με βάση τα υπομνήματα των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνέχεια ο υπουργός θα εισηγηθεί τον νέο κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου η εφαρμογή του να ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες του Eleftherostypos.gr  η αύξηση του κατώτατου μισθού κλειδώνει σε επίπεδα μεταξύ 6% και 8% . Αυτό σημαίνει ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί από 703 κατ ελάχιστον έως 716 ευρώ την Πρωτομαγιά. ​​​​​​

Επίσης στο τραπέζι είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα δώσουν την ευκαιρία σε μεγαλύτερη αύξηση για τους μισθωτούς αλλά και άλλα μέτρα που θα δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μην διστάσουν να ακολουθήσουν τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στη Βουλή ότι το πρόβλημα της ακρίβειας που είναι προϊόν της αύξησης των τιμών ενέργειας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πλαίσιο των εθνικών προϋπολογισμών, «χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση» και προσέθεσε: «Γνωρίζω πόσο ο προϋπολογισμός ελληνικού νοικοκυριού έχει επιβαρυνθεί για εξωγενείς λόγους. Η κυβέρνηση προσπαθεί. Το επίδομα 200 ευρώ θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα όπως έχουμε δεσμευτεί, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαίου 2022».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις