Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς: Το KIEBO «βλέπει» τις πρώτες περικυκλώσεις ουκρανικών σημείων αντίστασης


 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η ρωσική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία στα πλαίσια της β΄ φάσης του πολέμου στην Ουκρανία με το Ντονμπάς να βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων και με 76 τακτικά συγκροτήματα μάχης να χτυπούν σε όλο το μέτωπο τους Ουκρανούς.

Μάλιστα η ουκρανική πλευρά αναλύοντας τους ρωσικούς σχεδιασμούς ουσιαστικά άτυπα βρέθηκε να κάνει παραδοχή ότι συγκεκριμένα σημεία αντίστασης θα κυκλωθούν ενώ ήδη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την πόλη Κρεμίνα.

Η μάχη για το Ντονμπάς αναμένεται να εξελιχθεί στη «μεγαλύτερη αρματομαχία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει το SKYnews.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τη μαζική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία με περισσότερους από 70.000 στρατιώτες σε ένα μέτωπο 480 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από την Κριμαία έως το Χάρκοβο.

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι έχουν χτυπηθεί 1.260 στρατιωτικοί στόχοι από ρουκέτες και πυροβολικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατά μήκος γραμμής 300 μιλίων στο Ντονμπάς και το Χάρκοβο, όπως και στη Σλοβιάνσκ.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης ανακοίνωσε επίσημα ότι η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο της πόλης. «Οι μαχητές μας έπρεπε να αποσυρθούν. Μετακινήθηκαν σε νέες θέσεις και συνεχίσουν να μάχονται κατά του ρωσικού στρατού» είπε.

Η κατάληψη της Κρεμίνα φέρνει τη Ρωσία ένα βήμα πιο κοντά στην πόλη Σλοβιάνσκ, που το 2014 είχε καταληφθεί για λίγους μήνες από τους ρωόφωνους ενώ πλέον θεωρείται πόλη κλειδί για την πορεία της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Οκλέξι Αρεστόβιτς, στόχος της επίθεσης στην επαρχία Λουχάνσκ είναι να απομονωθούν τα ουκρανικά στρατεύματα στις πόλεις Ρουμπίζνε, Λισιτσάνσκ και Σεβεροντονέτσκ.

Στο Χάρκοβο, 25.000 άνδρες του ρωσικού στρατού θα επιτεθούν από το Ιζιούμ προς το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Επίθεση θα επιχειρηθεί επίσης στην Αβντίβκα κοντά στο Ντονέτσκ.

Οι επιθέσεις του ρωσικού πυροβολικού κοντά στη νότια ουκρανική πόλη Μικολάγιφ και την ανατολική ουκρανική μητρόπολη Χάρκοβο έχουν κύριο στόχο, κατά την άποψή του, να συγκρατήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις