Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Καθηγητής Πνευμονολογίας Κων/νος Γουργουλιάνης: «Έπρεπε ήδη να έχουν καταργηθεί τα περιοριστικά Mέτρα για τον Covid»


 Απολύτως σύμφωνος με την κατάργηση από το Μάιο των περισσότερων μέτρων για την προστασία από το κορωνοϊό εμφανίζεται  ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Μάλιστα, ο ίδιος σημειώνει ότι θα έπρεπε να προχωρούσαμε νωρίτερα σε κατάργησή τους, ακολουθώντας το παράδειγμα χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπου ο καιρός είναι πολύ χειρότερος από το δικό μας.

Παράλληλα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποκλείει το ενδεχόμενο τα προς κατάργηση μέτρα να επιστρέψουν μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, τονίζει ότι από το φθινόπωρο, όταν ενδεχομένως χειροτερέψουν σε σχέση με τώρα τα υγειονομικά δεδομένα, θα πρέπει να επιστρέψουν οι μάσκες μαζί με τους εσωτερικούς χώρους, ακόμα και στα μπαράκια όπου ο συγχρωτισμός είναι πολύ έντονος.

«Η κατάργηση των περισσότερων μέτρων αποτελεί μία άριστη απόφαση. Θα έπρεπε εδώ  και καρό να είχαμε προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, όπου ο καιρός είναι χειρότερος σε σχέση με το δικό μας, προχώρησαν νωρίτερα σε άρση μέτρων, κάποιες χώρες ακόμα και από τον περασμένο Ιανουάριο. Μπορεί να είδαν αυτές οι χώρες μία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, ωστόσο, η αύξηση ήταν περιορισμένης έκτασης. 

Τα πιστοποιητικά δεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό και τη νόσηση αλλά πολύ ορθώς τα καταργούμε», τονίζει ο κ. Γουργουλιάνης.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις