Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Πάτρα: Αστυνομική έρευνα για τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη


 Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών μπαίνει και αυτή η υπόθεση, μετά τις πληροφορίες και μαρτυρίες για «περίεργο» θάνατο της 69χρονης γυναίκας.

Ανοίγει ο φάκελος της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να ελέγξουν διεξοδικά τα αίτια θανάτου της 69χρονης γυναίκας, που επί χρόνια διέθετε το σπίτι της δωρεάν στην Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας, θα αρχίσουν έρευνα για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από γιατρούς και αστυνομικούς  που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας κατά της 69χρονης.

Το μυστήριο της νεκρής σπιτονοικοκυράς – Πώς πέθανε και τι εξετάζουν οι Αρχές

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της 69χρονης, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ξεκινούν τις διαδικασίες προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί με την περιουσία της.

Η «βεντάλια» των ερευνών για την πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά αστυνομικά δεδομένα, υπόθεση, αναμένεται να ανοίξει περισσότερο, καθώς στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών μπαίνει ο θάνατος της 69χρονης γυναίκας, που είχε παραχωρήσει ένα από τα διαμερίσματά της στο ζευγάρι.

Στο ίδιο κτίριο, το οποίο αποτελείται από τρεις ορόφους, διέμενε και η γυναίκα, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Η 69χρονη γνώρισε το ζευγάρι το 2015. Τότε είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της, χωρίς ενοίκιο και, ταυτόχρονα, να έχει και εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει.

Τάφος με φωτογραφία άντρα

Οι έρευνες του Live News στην Πάτρα έφτασαν μέχρι το Α’ Νεκροταφείο της πόλης, όπου εντόπισαν τον τάφο της 69χρονης γυναίκας.

Ωστόσο, στον τάφο, αντί για τη δική της φωτογραφία, υπάρχει μία φωτογραφία ενός… άντρα!

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος, λέγεται ότι η γυναίκα αποτεφρώθηκε, αλλά υπάρχει μνήμα με το όνομά της και μία αντρική φωτογραφία.

Η γυναίκα αυτή είχε καρκίνο, δεν ήταν ετοιμοθάνατη όταν μπήκε νοσοκομείο, ωστόσο. Επίσης, τόνισε ο Νίκος Ευαγγελάτος, ήταν μια γυναίκα που είχε περιουσία και είχε κάνει πληρεξούσιο τον Μάνο, επειδή του είχε εμπιστοσύνη. «Συνεπώς, ψάχνει η αστυνομία μήπως και…;», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, Πέμπτη, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή του MEGA, τόνισε πως «υπάρχει ανώνυμη καταγγελία για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη και αν έχει γίνει κάτι, η έρευνα των αστυνομικών θα το αποδείξει».


«Δεν είχε καρκίνο»
Ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, μίλησε στο Live News και τόνισε πως η 69χρονη γυναίκα «δεν έπασχε από κάτι, είχε μόνο κινητικά προβλήματα, ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο και υπήρχε αναβατώριο στο σπίτι, επειδή δεν μπορούσε να ανέβει σκαλιά».

Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, «ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου, έγραψε νεοπλασία μήτρας», κάτι που ο κ. Ρουγκάλας αμφισβητεί, υποστηρίζοντας πως η γυναίκα δεν είχε ποτέ καρκίνο.

Αντίθετα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην συνέντευξη που είχε δώσει μαζί με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, είχε πει ότι η σπιτονοικοκυρά τους «έφυγε» από τελευταίο στάδιο καρκίνου.

Μάρτυρας δήλωσε στο Live News πως η γυναίκα ήταν σε καλή κατάσταση, τονίζοντας πως «ακόμα και για την σκλήρυνση κατά πλάκας», από την οποία έπασχε, «δεν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή».

«Φοβόταν για τη ζωή της»
Εργαζόμενος στην Παθολογική του Νοσοκομείου του Ρίου δήλωσε στην εκπομπή του MEGA ότι κατά καιρούς, επισκεπτόταν την 69χρονη μια κοπέλα, «που μας είχε πει ότι ήταν ανηψιά της, αλλά γενικά ήταν για μεγάλα διαστήματα μόνη της».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Είχε εκφράσει ανησυχίες, ‘μη μου κάνουν κάτι, γιατί είμαι μόνη μου’. Ναι μεν δεν τους ήθελε (σ.σ. το ζεύγος Δασκαλάκη), αλλά πήγαινε με τα νερά τους γιατί φοβόταν».

Στο Live News μίλησε και η πρώην οικιακή βοηθός της γυναίκας, η οποία ανέφερε πως μια μέρα είδε τυχαία τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο δρόμο και της είπε ότι η 69χρονη «πέθανε από τη μόλυνση».

Όλα τα στοιχεία εξετάζονται με προσοχή, με τους γονείς να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θάνατο της 69χρονης πρώην σπιτονοικοκυράς τους, στο σπίτι της οποίας έμεναν δωρεάν μετά το θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Ο Μάνος είχε πουλήσει διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς»
Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας γύρω από το θρίλερ της Πάτρας, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί συγκλονισμένη

O Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», μίλησε για τις νέες εξελίξεις, αποκαλύπτοντας και μία πληροφορία που έχει, σύμφωνα με την οποία ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πουλήσει, ως πληρεξούσιος, ένα διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς τους, αξίας 250.000 ευρώ.

Ο δημοσιογράφος εξήγησε επίσης πως η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου απέναντι στη σπιτονοικοκυρά τους ήταν εχθρική.

«Παρίστανε την ανιψιά της σπιτονοικοκυράς της»
Το πρωί του Σαββάτου, η εκπομπή «Σαββατοκύριακο παρέα» αποκάλυψε κάποιες συνομιλίες που είχε στο Facebook η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη φέρεται να παρίστανε την ανιψιά της σπιτονοικοκυράς της, που πέθανε αιφνιδίως, και να πουλούσε τα πράγματά της.

Στον «αέρα» προβλήθηκαν και μερικές συνομιλίες που είχε η μητέρα με γυναίκα που ενδιαφερόταν να αγοράσει τα έπιπλα.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση έγινε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς.

Η 33χρονη προσπαθούσε να πουλήσει πολυθρόνες και φλοκάτες, κάνοντας λόγο για αντίκες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις