Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φρικιαστική εντολή από Ρώσο διοικητή - «Σκοτώστε τους αμάχους, καθαρίστε τους όλους»

 


Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες που προτρέπουν σε εγκλήματα πολέμου  και δείχνουν την φρίκη που επικρατεί στο πεδίο των μαχών και συγκεκριμένα στην πολιορκία της Μαριούπολης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα ηχητικό βίντεο ακούγεται ένας Ρώσος στρατιωτικός διοικητής να δίνει εντολή στους στρατιώτες του να πυροβολήσουν και να εξοντώσουν Ουκρανούς πολίτες κοντά στη Μαριούπολη. Όπως αναφέρει το Κίεβο το ηχητικό αυτό απόσπασμα προήλθε από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας.

Όπως αναφέρει η nypost.com, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι συνομιλίες προέρχονται από υποκλοπές ρωσικών μηνυμάτων, όπου φέρεται οι Ρώσοι στρατιώτες να ζητούν βοήθεια, γιατί βρίσκουν «αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό», ο οποίος είναι «αριθμητικά μεγαλύτερος».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ένας στρατιώτης, που δεν κατονομάζεται, ακούγεται να λέει: «Δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα». Λέει επίσης ότι βλέπει ένα όχημα, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

«Καθαρίστε τους όλους!» ακούγεται να φωνάζει ο διοικητής του, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. «Όλους!» επαναλαμβάνει, για να πάρει την απάντηση του στρατιώτη: «Ελήφθη».

Με βάση το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας οι συνομιλίες φέρεται να προέρχονται από την πολιορκία της Μαριούπολης.  Στο ίδιο ηχητικό απόσπασμα, ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης ακούγεται να… παραπονιέται ότι οι αντίπαλοι είναι πολύ περισσότεροι και πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν υποστήριξη από τη Μόσχα.

«Είναι 150.000 στρατιώτες!» ακούγεται να λέει για τους Ουκρανούς, για να προσθέσει: «Κι εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γαμώτο! Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα!».

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει τοποθετηθεί για το περιστατικό, ενώ η αυθεντικότητα του βίντεο επιβεβαιώνεται μόνο από τις ουκρανικές αρχές. Ορισμένοι διεθνείς αναλυτές, αναφέρουν με βάση την New York Post, ότι δεν θέλουν να λάβουν ακόμα θέση, όμως ενδέχεται το ηχητικό βίντεο να περιέχει δόσεις αλήθειας, γιατί εκτιμάται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία διαθέτουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό, κάτι που σημαίνει προβλήματα στο πεδίο της μάχης και ότι μπορεί να πέσουν πιο εύκολα θύματα υποκλοπής.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις