Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Μεγάλη επιτυχία των Ρώσων: Κατέστρεψαν πριν καν αναπτυχθούν στην Ουκρανία τις σλοβενικές συστοιχίες S-300PMU - Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικού υπουργείο Άμυνας - Ποια θα ήταν η τύχη των ελληνικών;

 


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την καταστροφή των συστημάτων αεράμυνας S-300PMU που είχε παραδώσει η Σλοβακία στο καθεστώς Ζελένσκι στην περιοχή του στο Νικολάεφ.

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από αέρος κοντά στο χωριό Starobogdanovka, στην περιοχή Νικολάεφ και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Chuguev κατέστρεψαν πυροβολαρχίες ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που εντοπίστηκαν μετά από αναγνώριση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov σε ενημέρωση.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το ερώτημα είναι ποια τύχη θα έχουν τα ελληνικά συστήματα S-300PMU1 που η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει στην Ουκρανία;

«Στις 8 Απριλίου, οι σλοβακικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημα ότι παρέδωσαν στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας S-300PMU (4 εκτοξευτές σε ημιρυμουλκούμενα 5P85T και αρκετές δεκάδες βλήματα 5V55R), τα οποία πήγαν στη Μπρατισλάβα μετά τη μεραρχία της Τσεχοσλοβακίας.

Στις 10 Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι στις περιοχές Νικολάεφ και Χάρκοβο, εκτοξευτές πυραύλων αεράμυνας S-300 καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Η έκθεση του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος διευκρινίζει ότι αυτά τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας εντοπίστηκαν έγκαιρα από πληροφορίες κοντά στο χωριό Starobogdanovka στην περιοχή Νικολάεφ και σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Chuguev στην περιοχή Χάρκοβο. Μετά από αυτό, ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πυραύλους υψηλής ακρίβειας και έπληξαν αυτά τα συστήματα αεράμυνας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνολικό αριθμό των συστημάτων αεράμυνας που καταστράφηκαν, πρόκειται για τα σλοβακικά S-300 που εμφανίστηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία.

Ποτέ δεν μπόρεσαν να φτάσουν στον τόπο ανάπτυξής τους”.

Ενωρίς το απόγευμα είχε ανακοινωθεί η καταστροφή του αεροδρομίου του Ντνίπρο, μιας μεγάλης πόλης-κλειδί στην κεντροανατολική  Ουκρανία, το οποίο «καταστράφηκε ολοσχερώς» ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης: «Νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του Ντνίπρο. Δεν μένει τίποτα πλέον. Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι υποδομές σε κοντινή απόσταση καταστράφηκαν. Και οι πύραυλοι εξακολουθούν να πέφτουν», έγραψε στο Telegram ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ο τοπικός περιφερειάρχης.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών στην αεροπορική βάση των ουκρανικών δυνάμεων στο Μιρχορόντ, στην κεντρική Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην επίθεση αυτή καταστράφηκαν επίσης ένα μαχητικό MiG-29 των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων και ένα ελικόπτερο Mi-8. Η βάση αυτή βρίσκεται στην περιφέρεια Πολτάβα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Για την επίθεση αυτή, μίλησε και ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Πολτάβα, Ντμίτρο Λουνίν, αναφέροντας πως «χθες το βράδυ, οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν ξανά πυραυλικό χτύπημα σε υποδομή στο Μιρχορόντ. Οι ζημιές είναι σημαντικές. Δυστυχώς, δύο άτομα τραυματίστηκαν. Λαμβάνουν όλη την απαραίτητη βοήθεια».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις