Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Σοκ: Εσκασε κανόνι χιλιάδων ευρώ από πασίγνωστη εταιρία ρεύματος


Εταιρία ρεύματος: Δημοσίευμα αποκαλύπτει κανόνι χιλιάδων ευρώ σε μεγάλο δήμο της Αθήνας από ιδιωτικό πάροχο. Δείτε τι συνέβη…

Πόσο ύψους 305.500 ευρώ από δημοτικά τέλη τα οποία εισέπραξε μεν αλλά δεν απέδωσε ποτέ, διεκδικεί ο δήμος Καλλιθέας από ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με το olympia.gr, για την ίδια εταιρεία, ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει μήνυση για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος των δημοτών.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την Καλλιθέα, με εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση του ο δήμος Καλλιθέας προς την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά ύψους 305.500 ευρώ.

Που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας για το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021.

Το εξώδικο απεστάλη, ύστερα από απόφαση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου για να αντιμετωπιστεί η παρελκυστική αλλά και παράνομη τακτική της καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων ποσών.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο δήμος Καλλιθέας δηλώνει πως θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά της εταιρείας και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ανάλογη τακτική, οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά τα οποία ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι 5 + 1 εύκολες «εντολές» για να γλυτώσετε χρήματα

Απλοί τρόποι που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε ώστε να έρθει μειωμένος ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος

Το τελευταίο διάστημα, οι λογαριασμοί ρεύματος είναι υπερβολικά… φουσκωμένοι. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις και εξηγούν πώς με 6 απλούς τρόπους θα μπορούσατε να δείτε σημαντικές μειώσεις στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

1. Είναι φθηνότερο να βράζω νερό σε ηλεκτρικό βραστήρα ή σε εστίες;

Ίσως πρόκειται για την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Μπράιαν Χόρν, ανώτερος σύμβουλος πληροφοριών και ανάλυσης στην Energy Saving Trust, υποστηρίζει πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας βραστήρας είναι πιο αποδοτικός σε σύγκριση με μια εστία.

Οι βραστήρες θα βράζουν το νερό πιο γρήγορα καταναλώνοντας συγχρόνως, λιγότερη ενέργεια. Ειδικότερα, οι εστίες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο και καταναλώνουν έως και τρεις φορές περισσότερη ενέργεια.

2. Καταναλώνω ενέργεια αφήνοντας τον φορτιστή του τηλεφώνου μου στην πρίζα;

Ναι. Η British Gas εκτιμά ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε περίπου 70 – 230 ευρώ ετησίως, εάν αφαιρούσατε το φορτιστή από την πρίζα κάθε φορά που ολοκληρωνόταν η φόρτιση μιας ηλεκτρικής συσκευής.

εταιρία ρεύματος: 3. Μπορώ να πλένω σωστά τα ρούχα μου κάτω από τους 40C;

Βεβαίως! «Οι σύγχρονες σκόνες πλυσίματος και τα απορρυπαντικά λειτουργούν αποτελεσματικά ακόμη, και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες», λέει ο Χόρν. Εάν επιλέξετε να πλένετε στο εξής, τα ρούχα σας αντί για τους 40 στους 30 βαθμούς, τότε θα μειώνατε την κατανάλωση ενέργειας κατά 40%.

4. Να διατηρώ τη θέρμανση στο σπίτι σε σταθερή θερμοκρασία ή να ανάβω το καλοριφέρ μόνο όταν το χρειάζομαι;

Θα εξοικονομείτε πάντα χρήματα κλείνοντας τη θέρμανση όταν δεν τη χρειάζεστε, υποστηρίζει ο Χορν μιλώντας στον guardian. Πράγματι, θα χρειαστεί επιπλέον ενέργεια για να ζεσταθεί το σπίτι, όταν ανάψετε ξανά τη θέρμανση αλλά σε κάθε περίπτωση, η απαιτούμενη ενέργεια θα είναι πάντοτε λιγότερη συγκριτικά, με την αντίστοιχη που θα καταναλώνατε εάν η θέρμανση εξακολουθούσε να λειτουργεί όταν δεν την χρειαζόσασταν.

εταιρία ρεύματος: 5. Έχει πάντα νόημα να σβήνω τα φώτα όταν φεύγω από ένα δωμάτιο;

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε έως και 30 ευρώ το χρόνο.

6. Είναι φθηνότερο να κάνω μπάνιο ή ντους;

Ένα σύντομο ντους θα ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς ένα αφρόλουτρο απαιτεί περίπου 90 λίτρα νερού, χωρισμένο μεταξύ 60 λίτρων ζεστού νερού και 20 έως 30 κρύου.

Με πληροφορίες newmoney.gr

Επιδότηση ρεύματος: Νέο ποσό – Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε

Επιδότηση ρεύματος: Δείτε πόσα χρήματα θα δοθούν για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια για το μήνα Απρίλιο. Τι ισχύει για το φυσικό αέριο…

«Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε στο υπουργείο, είπε ότι, στόχος της ήταν «να διασφαλίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα ότι δεν θα ξεμείνουμε, αν εφαρμοστεί το χείριστο σενάριο, της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

Αναφορικά με τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κώστας Σκρέκας είπε πως, κινούνται σε δύο άξονες.

Αφενός «τα μέτρα απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω επιδοτήσεων, αφετέρου την κατάθεση προτάσεων στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μειωθούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις».

Πρόσθεσε δε ότι, «στα κοινωνικά τιμολόγια απορροφούμε σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης» και παραδέχθηκε ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν «δυσβάσταχτο και πριν από την κρίση», τώρα είπε «συνεχίζουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στήριξης».

Επιδότηση ρεύματος: Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί τον Απρίλιο για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι στα 600 εκατομμύρια ευρώ, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Ενέργειας.

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος εξήγησε πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», συμπληρώνοντας ότι, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».

Επιδότηση ρεύματος: Νέο ποσό – Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε | εταιρία ρεύματος: 

Την επέκταση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Η κυβέρνηση και αυτόν τον μήνα κινείται οργανωμένα για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία και ανατροφοδοτεί την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση», σημείωσε ο υπουργός και συνέχισε:

«Από την έναρξη του πολέμου, έχουν σημειωθεί ρεκόρ υψηλών τιμών στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Η μέση τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας από τις αρχές Μαρτίου μέχρι σήμερα διαμορφώνεται στα 312 ευρώ/MWh όταν τον Ιανουάριο ήταν στα 227 ευρώ/MWh και τον Φεβρουάριο στα 213 ευρώ/MWh, 5 φορές υψηλότερη από τον περσινό αντίστοιχο μήνα».

«Η τεράστια ενεργειακή κρίση αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και για αυτό είναι αναγκαία άμεσα μια ευρωπαϊκή λύση», πρόσθεσε.

Επιδότηση ρεύματος: Αναλυτικά τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιμάκωσης της τιμής της ενέργειας |εταιρία ρεύματος: 

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

  • Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh/μήνα αυξάνεται από 40 ευρώ τον Μάρτιο σε 72 ευρώ τον Απρίλιο, ποσοστό αύξησης 80%.
  • Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, για τις πρώτες 150 ΚWh κατανάλωσης επιδοτούμε με 270 ευρώ ανά MWh, από 150 ευρώ τον Μάρτιο.
  • Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 KWh επιδοτούμε με 210 ευρώ ανά MWh από 110 ευρώ τον Μάρτιο.
  • Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο. Δηλαδή στα ευάλωτα νοικοκυριά επιδοτούμε με 290 ευρώ ανά MWh τις πρώτες 300 ΚWh της μηνιαίας κατανάλωσης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο ανέρχεται στα 218 εκατ. ευρώ από 148 εκατ. τον Μάρτιο.

Για τους πολίτες που στην περυσινή δήλωση εισοδήματος δεν είχαν δηλώσει αριθμό παροχής κύριας κατοικίας, στην νέα υποβολή δήλωσης θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής, και σε αυτούς θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο η επιδότηση που τους αναλογεί.

Επίσης σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται πεδίο για την συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας. Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που τους αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Επιδότηση ρεύματος:

Επιδότηση ρεύματος: Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε μη Οικιακά Τιμολόγια δηλαδή σε αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κ.α. | εταιρία ρεύματος: 

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης διπλασιάζεται από τα 65 ευρώ/MWh τον Μάρτιο στα 130 ευρώ/ΜWh τον Απρίλιο.

Επιπλέον για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής ενισχύουμε με πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ/MWh το σύνολο της κατανάλωσης. Άρα η συνολική μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στα 230 ευρώ/MWh

Το μέτρο αυτό αφορά 1.160.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία και υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

Επιπροσθέτως για όλες αυτές τις επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25 kva διαθέτουμε επιπλέον 75 εκατ. ευρώ για την αναδρομική επιδότησή του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο με στόχο να απορροφήσουμε αναδρομικά το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Η αναδρομική επιδότηση θα δοθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις ξεκινώντας από τον Απρίλιο.

Συνολικά για το μήνα Απρίλιο το σύνολο της επιδότησης για τα επαγγελματικά τιμολόγια ανέρχεται στα 313 εκατ. ευρώ από 132 εκατ. τον Μάρτιο αύξηση 137%.

Φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Η κρατική επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο για όλα τα νοικοκυριά και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Αφορά σε 540.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση για τον Μάρτιο ύψους 20 ευρώ ανά θερμική MWh.

Συνολικά, το όφελος για τα νοικοκυριά ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh ενώ το συνολικό ύψος της επιδότησης από την κυβέρνηση για τους μη οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 43 εκατ. ευρώ για τον Μάρτιο.

Για τον μήνα Απρίλιο οι επιδοτήσεις θα ανακοινωθούν στο τέλος Μαρτίου λόγω της έντονης μεταβλητότητας που παρατηρείται στις τιμές του Φυσικού Αερίου τις τελευταίες εβδομάδες ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για την μέση τιμή που θα διαμορφωθεί.

Φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε ΜΗ Οικιακά (Εμπορικά-Βιομηχανικά) Τιμολόγια | εταιρία ρεύματος: 

«Συνεχίζουμε την επιδότηση των λογαριασμών Φυσικού Αερίου και τον Μάρτιο και σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Η επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης. εταιρία ρεύματος:

Το συνολικό ύψος της επιδότησης από την κυβέρνηση για τους μη οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ για τον Μάρτιο.

Για τους δύο αυτούς μήνες, λαμβάνουμε συνολικά μέτρα που προσεγγίζουν τα 900 εκατ. ευρώ και αφορούν και την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

«Η εκτίναξη των τιμών λόγω της ρωσικής εισβολής αποδεικνύει ότι η ενεργειακή μετάβαση της χώρας είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ταχύτερη απεξάρτηση από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και η δυναμική στροφή στην καθαρή ενέργεια από τις ΑΠΕ. Αυτό επιβάλλεται τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους», σημείωσε ο υπουργός.

«Με τα μέτρα του Μαρτίου και του Απριλίου, η Κυβέρνηση θα έχει διαθέσει πάνω από 2,3 δισ. ευρώ ενώ οι συνολικές ενισχύσεις και εκπτώσεις από ΔΕΗ και ΔΕΠΑ Εμπορίας αγγίζουν το 1,261 δισ. ευρώ. Συνολικά σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει λάβει τόσο δραστικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών αναλογικά με τον πληθυσμό και τα μεγέθη της οικονομίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις