Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Επίδομα βενζίνης: Ποιοι το χάνουν, αίτηση taxisnet – Πότε η πληρωμή στα ATM

 


Επίδομα βενζίνης: Νέες πληροφορίες σχετικά με την κάρτα καυσίμων, τους δικαιούχους, τις αιτήσεις. Μέσω taxisnet…

Σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία είναι τα 13 ευρώ το μήνα για επίδομα βενζίνης και πετρελαίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σε αυτά τα 13 ευρώ προστίθεται και ένα έξτρα μπόνους ύψους 5 ευρώ για τους δικαιούχους που θα εξαργυρώσουν το «κουπόνι» μέσω της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα έχουν στο κινητό τους.

Το επίδομα, κατά αυτό τον τρόπο, φτάνει το ύψος των 45 ευρώ το τρίμηνο!

Για όσους έχουν κατεβασμένο το κουπόνι στο smartphone τους, εάν δεν προσέξουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτό να «χαθεί», καθώς έχει ημερομηνία λήξης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα «καίγεται» εάν δεν χρησιμοποιηθεί έως και τις 31 Ιουλίου 2022.

Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας η κάρτα καταργείται και το ποσόν της έκπτωσης που απέμενε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Αίτηση taxisnet

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων και αποκάλυψε ότι αυτό θα συμβεί μέσα στην εβδομάδα προκειμένου οι δικαιούχοι πολίτες να μπορούν να εγγραφούν.

Σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις προβλέπεται μπόνους 5 ευρώ στην επιδότηση για χρήση ψηφιακής κάρτας.

Στην τροπολογία περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία εγγραφής ώστε να λάβει κάποιος την επιδότηση.

Πλησιάζει η ώρα για το επίδομα βενζίνης για τους 3 μήνες Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου σε φορολογικούς κάτοικους Ελλάδος, με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Με απλοποιημένες διαδικασίες και μόνο με τη χρήση των κωδικών Taxisnet θα μπορούν από τις αρχές Απριλίου οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν το επίδομα βενζίνης να εισέρχονται στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, gov.gr και να δηλώνουν το όχημα για το οποίο αιτούνται επίδομα.

Επίδομα βενζίνης: Με ποιο τρόπο θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση:

-σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό
-σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου

Επίδομα βενζίνης: Ποιους αφορά

Η επιδότηση για αυτοκίνητο αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο.

Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.

Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).

Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

-Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

-Για τα ταξί χορηγείται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου Μαρτίου και Απριλίου. Αφορά 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί με κόστος 5,7 εκατ. ευρώ.

Επίδομα βενζίνης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – 10 ερωτήσεις-απαντήσεις

Τις δύο πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση της βενζίνης και του πετρελαίου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα και αν δεν υπάρξουν ανατροπές στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι και τις 13 με 14 Απριλίου.

Ο κ. Οικονόμου άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων στήριξης αν χρειαστεί. Είπε χαρακτηριστικά, «ακόμα τα μέτρα του Απριλίου δεν έχουν εφαρμοστεί. Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός έχουμε εφεδρείες και θα είμαστε στο πλευρό των ευάλωτων εξαντλώντας κάθε μέτρο και κάθε εργαλείο».

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα καυσίμων ανέρχεται σε 13 ευρώ τον μήνα για το τρίμηνο Απριλίος – Μάιος – Ιούνιος και όσοι δικαιούχοι εξαργυρώσουν το «κουπόνι» μέσω της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα έχουν στο κινητό τους, θα πάρουν έξτρα έκπτωση 5 ευρώ! Όσοι δεν διαθέτουν smartphone θα λάβουν έως και 50 ευρώ στην τράπεζά τους.

Επιδότηση καυσίμων: Πώς θα πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι – Η ΚΥΑ για το πετρέλαιο κίνησης

ΗΚΥΑ για την επιδότηση καυσίμων που θα ισχύσει από την 1η έως και την 30ή Απριλίου, εκδόθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία κι αποσαφηνίζει την κατάσταση για το πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι.]

Η ΚΥΑ περιγράφει τους δικαιούχους της επιδότησης, το ύψος και τη διάρκεια χορήγησής της, καθώς και τον τρόπο υπολογισμού της.

Η σχετική ΚΥΑ προβλέπει κρατική ενίσχυση 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο, που σημαίνει 0,15 ευρώ με ΦΠΑ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν στο πρατήριο καυσίμων η τιμή του πετρελαίου κίνησης κυμαίνεται στα 2 ευρώ, ο καταναλωτής θα την πληρώσει με 1,85€.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για το επίδομα

Προβλέπεται οικονομική διευκόλυνση σε κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος

Αναλυτικά τα ποσά των επιδομάτων για βενζίνη και πετρέλαιο:

  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ποιοι παίρνουν 5 ευρώ έξτρα – Πότε λήγει το κουπόνι

Όσοι επιλέξουν να κατεβάσουν την κάρτα καυσίμων στο «έξυπνο κινητ»ό τους και δεν πιστωθεί το ποσό στον λογαριασμό τους έχουν ένα μπόνους 5 ευρώ.

Η «παγίδα» εδώ είανι πως έχει ημερομηνία λήξης η χρήση της.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα «καίγεται» εάν δεν χρησιμοποιηθεί έως και τις 31 Ιουλίου 2022.

Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας η κάρτα καταργείται και το ποσόν της έκπτωσης που απέμενε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Επίδομα βενζίνης | Πώς κάνετε αίτηση στο gov.gr για επιδότηση καυσίμων

Το επίδομα βενζίνης θα πιστωθεί όταν ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής του gov.gr:

  • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό
  • σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, θα εισέρχεται στην εφαρμογή και θα αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν, είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Τα στοιχεία που χρειάζεται να έχετε για την αίτηση είναι επίσης:

  • διεύθυνση email
  • αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις