Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Τεράστια αλλαγή στο twitter – Η λειτουργία που περίμεναν χρόνια οι χρήστες


 Twitter: Μια πολύ μεγάλη αλλαγή έρχεται στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως ενημέρωσε με ανάρτηση η ίδια η εταιρία.

Την απαίτηση αρκετών χρόνων των χρηστών του αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το twitter.

Μέσα από tweet που ανέβασε ο επίσημος λογαριασμός του twitter ενημέρωσε για την μεγάλη τροποποίηση που έρχεται.

Δείτε αναλυτικά…

Twitter: Αυτή θα είναι η μεγάλη αλλαγή

Πρόκειται για μία βασική λειτουργία που λείπει από το Twitter και την οποία διαθέτουν άλλες πλατφόρμες όπως είναι το facebook.

Η αλλαγή είναι το κουμπί της επεξεργασίας των αναρτήσεων (edit button) και λογικά αναμένεται να τη δούμε σύντομα.

Όπως ενημέρωσε το Twiiter, τα στελέχη του εργάζονται πάνω στη δημιουργία αυτής της λειτουργίας.

Λόγω της μέρας πάντως (επειδή η ανάρτηση έγινε 1 Απριλίου), πολλοί έσπευσαν να ρωτήσουν αν πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα με το ίδιο το twitter να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει την ανάρτησή του.

Το τι πραγματικά συμβαίνει θα το μάθουμε στο μέλλον. Υπομονή μέχρι τότε…

Το twitter πειραματίζεται με ομαδικά tweets

Όπως μεταφέρει το TechCrunch, το Twitter επιβεβαίωσε πως πειραματίζεται με ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα επιτρέπει σε δύο λογαριασμούς να κάνουν μαζί ένα κοινό tweet. Πρόκειται για μια λειτουργία που έχουμε δει εδώ και καιρό σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι για παράδειγμα το Instagram.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ερευνητής Alessandro Paluzzi είχε ανακαλύψει από τον Δεκεμβρίου αποδείξεις πως το χαρακτηριστικό βρισκόταν υπό ανάπτυξη. Ωστόσο, το Twitter φαίνεται πως πρόσθεσε τώρα στον κώδικα της εφαρμογής και ένα επίσημο πλαίσιο διαλόγου που εξηγεί πως ακριβώς θα μπορούν δύο χρήστες να συνυπογράφουν ένα tweet.

Για να κάνετε ομαδικά tweets θα πρέπει ο λογαριασμός του άλλου χρήστη να είναι δημόσιος και φυσικά να σας ακολουθεί. Έπειτα, αφού τον προσθέσετε ως κοινό συντάκτη, θα πρέπει να δεχθεί την πρόκλησή σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η τελευταία δικλίδα ασφαλείας προφανώς υπάρχει για να αποφευχθεί το spam σε διάσημα accounts.

Μόλις ένα ομαδικό tweet δημοσιευτεί και οι δύο χρήστες θα φαίνονται ως συντάκτες, ενώ ο αλγόριθμος του social media θα το προωθήσει στους followers και των δύο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter δεν έχει δώσει ακόμη κάποιο χρονοδιάγραμμα για την διάθεση του χαρακτηριστικού, το οποίο ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει και ποτέ.

Η απειλή των social media

Απειλή για την ευζωία των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας αποδεικνύεται η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική μελέτη. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, όσο περισσότερη ώρα δαπανούν σε αυτά, κορίτσια ηλικίας 11 έως 13 ετών, τόσο μικρότερη ικανοποίηση νιώθουν από τη ζωή τους ένα χρόνο αργότερα.

Η βρετανική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Communications, κατέγραψε το ίδιο πρότυπο και στα αγόρια 14 έως 15 ετών αλλά και στα άτομα των δύο φύλων ηλικίας 19 ετών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά σε ορισμένες ηλικίες συνδέεται άρρηκτα με τις μεταβολές που συντελούνται τόσο στον εγκέφαλο και στις ορμόνες τους όσο και στην κοινωνική τους συμπεριφορά κατά την εφηβεία.

Επίσης, όπως τονίζουν, είναι επιτακτική η πραγματοποίηση ευρύτερων ερευνών επί του αντικειμένου προκειμένου να αποδειχθεί και να αποκρυπτογραφηθεί αυτή η σχέση, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οφείλουν να μοιράζονται με την επιστημονική κοινότητα τα στοιχεία που συγκεντρώνουν προκειμένου να εξαχθούν σαφέστερα συμπεράσματα.

Οι ειδικοί, πάντως, δεν απορρίπτουν συλλήβδην τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντιθέτως αναγνωρίζουν ότι μπορούν να είναι μια «θετική δύναμη», όπως π.χ. όταν συνέβαλλαν στη διατήρηση των κοινωνικών επαφών των παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έρευνα εκπονήθηκε από επιστήμονες των πανεπιστημίων του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου Ντόντερς για τον Εγκέφαλο, τις Γνωσιακές Λειτουργίες και τη Συμπεριφορά.

Η δρ Εϊμι Ορμπεν, η οποία συντόνισε τη μελέτη, τονίζει ότι η διασύνδεση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την ψυχική ευζωία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί δεν έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα. «Οι μεταβολές στο σώμα, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, η εφηβεία και η κοινωνική μας κατάσταση φαίνεται ότι μας καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτους σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μας», εξηγεί.

Οι ερευνητές εξάλλου τονίζουν ότι δεν μπορούν να προβλέψουν ποιοι έφηβοι κινδυνεύουν περισσότερο λόγω της εμμονής τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι αρκετοί παράγοντες διαδραματίζουν ρόλο στην ευζωία των εφήβων.

Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι για πολλά παιδιά αυτή η διέξοδος έχει θετικά αποτελέσματα, κυρίως επειδή διευκολύνει την επικοινωνία με φίλους και ενισχύει την υποστήριξη που μπορούν να βρουν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Η έρευνα εκπονήθηκε το 2018, πριν από την πανδημία και τους περιορισμούς, που προκάλεσαν έκρηξη στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα από τους νέους.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις