Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Ο Α/ΓΕΕΘΑ μιλά για «κίνδυνο ατυχήματος» – Τα τουρκικά UAV και F-16 «απάντησαν» με πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά! - Μόνο ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε 16 φορές τον ΕΕΧ


 Σε δεκαέξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια στιγμή ο στρατηγός Κ.Φλώρος μιλούσε για κίνδυνο ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες αν και η τουρκική αεροπορία δεν φάνηκε να “πτοήθηκε” και συνέχισε να πετά πάνω από ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν δύο μαχητικά F-16 – τα οποία προέβησαν σε άλλες τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου –  δύο κατασκοπευτικά CN-235 και ένα ελικόπτερο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη που κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Νέες πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος

Σχηματισμός τριών τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά F-16, στις 18:41, πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 18:43 πάνω από τους Λειψούς και στις 18:44 πάνω από τους Αρκιούς στα 25.000 πόδια.

Στις 18:46 ο ίδιος σχηματισμός των τριών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε πτήση άνωθεν των Λειψών στα  25.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε ένα «κρεσέντο» προκλήσεων στο Αιγαίο με 81 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 11 πτήσεις.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε, μιλώντας προς τους Αμερικανούς και στην αντιπροσωπεία των Αμερικανών Γερουσιαστών που επισκέφθηκαν τη βάση της Σούδας,  για την εν γένει τουρκική αναθεωρητική στάση και προκλητικότητα – η οποία, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, εκδηλώνεται με εκτέλεση πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – που αφενός προκαλούν δυσμενείς εντυπώσεις για την συνοχή της Συμμαχίας και αφετέρου αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος που εφόσον συμβεί, ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις