Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Τέλος η μάσκα σε σχολεία-πανεπιστήμια από 1η Ιουνίου - Τι θα ισχύσει για τις εξετάσεις!


 Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για το τι θα γίνει για την μάσκα στα σχολεία και την περίοδο των εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιτροπή εισηγείται να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία για μαθητές και διδακτικό προσωπικό, ωστόσο η μάσκα θα είναι υποχρεωτική κατά την περίοδο των σχολικών εξετάσεων και των Πανελλήνιων 2022.

Έτσι λοιπόν από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα ισχύει το ένα rapid ή μοριακό τεστ την εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα η επιτροπή αποφασίζει για την χρήση μάσκα στα πλοία.

Να θυμίσουμε ότι αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η χρήση της μάσκας θα παραμείνει ωστόσο υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), γηροκομεία και νοσοκομεία.

Για τα αεροπλάνα και τις υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση (ΚΤΕΛ και τρένα) εκεί αίρεται η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις