Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Οι Ρώσοι περικύκλωσαν 10.000 Ουκρανούς στο Severodonetsk: Η μάχη που κρίνει την τύχη του Ντόνμπας


 Πολύ άσχημα εξελίσσεται η σύγκρουση γύρω από το Severodonetsk του Ντόνμπας για τους Ουκρανούς καθώς δέκα χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν και να εξουδετερωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν κατορθώσει να διεισδύσουν βαθιά στις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών με αποτέλεσμα αυτές να εξαρθρωθούν.

Ήδη καθίσταται δύσκολη η απαγκίστρωσή τους καθώς βρίσκονται εντός βολής από κάθε πλευρά και πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να διαφύγουν ακόμα κι άν ξεκινούσαν την υποχώρηση άμεσα.

10.000 στρατιώτες είναι μία ιδιαίτερα μεγάλη δύναμη που αν χαθεί για τους Ουκρανούς δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί.

Mέχρι αυτή την στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι δεν έχει δώσει την εντολή της υποχώρησης καταδικάζοντας ο ίδιος τα στρατεύματά του με παρότρυνση της Δύσης, γιατί δεν θέλουν να δώσουν το «σήμα» ότι η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο έστω και με αργούς ρυθμούς.

Όπως δείχνει η τακτική κατάσταση τώρα η μάχη του Severodonetsk δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κρίνει ακόμα και την σύγκρουση στο Ντόνμπας.

Από την σύγκρουση στο Ντόνμπας εξαρτώνται άμεσα τουλάχιστον δύο μεγάλες πόλεις, το Χάρκοβο και η Ζαπορίζιε.

Ο τελικός σκοπός είναι η Οδησσός, άλλωστε γι’ αυτό βομβάρδισαν σήμερα οι Ρώσοι το ουκρανικό λιμάνι παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τον οποίον ανάγκασαν να διαφύγει σε καταφύγιο για λόγους ασφαλείας.

Έστειλαν ένα συνολικό μήνυμα στην ΕΕ και στην Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις