Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Κρήτη: Εικόνες ντροπής σε τρία νηπιαγωγεία – Μία τουαλέτα για 200 παιδιά [φωτογραφίες]


 Κρήτη: Απαράδεκτες εικόνες που δεν τιμούν κανέναν έρχονται από το Ηράκλειο, και συγκεκριμένα από τρία νηπιαγωγεία.

Πρόκειται για τα 3 νηπιαγωγεία που στεγάζονται προσωρινά σε λυόμενες αίθουσες, σε οικόπεδο στην περιοχή της Χριστομιχάλη Ξυλουρη στο Ηράκλειο από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο καταστροφικός σεισμός των 6 Ρίχτερ προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα κτίρια που στεγάζονταν και που κρίθηκαν ακατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Ως προσωρινή λύση βρέθηκε το εν λόγω οικόπεδο, όπου τοποθετήθηκαν λυόμενες αίθουσες και στεγάστηκαν προσωρινά τα παιδιά των 3 αυτών νηπιαγωγείων. Για τα 3 αυτά νηπιαγωγεία οι αρμόδιοι κατασκεύασαν μία μόλις πρόχειρη τουαλέτα!

Εννοείται ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια για δραστηριότητες στην αυλή του πρόχειρου αυτού σχολείου ενώ δεν υπάρχει ούτε στέγαστρο με τα μικρά παιδιά να είναι εκτεθειμένα στον ήλιο ειδικά τώρα που αρχίζουν η ζέστες.

Οι γονείς μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, τόνισαν ότι την Τετάρτη δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και τα κρατούν στο σπίτι. Στο συγκεκριμένο δρόμο γίνεται η λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα ακόμα και στην είσοδο του σχολείου να υπάρχουν πάγκοι με την πρόσβαση στο κτήριο να είναι δύσκολη.

Κατ΄επανάληψη έχουν κάνει παράπονα στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς κανείς να δώσει λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

scholio4

scholio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις