Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χρωστάει στις τράπεζες 318 εκατ. ευρώ


 Οι αξιοπρεπείς Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα σπεύσουν σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν όνομα στο ΚΙΝΑΛ καλό είναι να θυμούνται ότι το πρώην ΠΑΣΟΚ άλλαξε όνομα σε μία προσπάθεια η εταιρία να εξαπατήσει τις τράπεζες και να γλιτώσει τα δάνεια που είχε λάβει.

Δηλαδή η αλλαγή ονόματος πέρα από πολιτική κίνηση ήταν και ένας οικονομικός ελιγμός στη διαρκή προσπάθεια να φεσώσει τις τράπεζες. Σήμερα θα επιχειρήσει να ονομασθεί εκ νέου ΠΑΣΟΚ μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών οι οποίοι θα προστρέξουν στις κάλπες και οι οποίοι είναι εκείνοι που τελικά πληρώνουν τον λογαριασμό διά του αφανισμού τους.

Οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο για το όνομα είναι δύο: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βρίσκονται στη κορυφή της λίστας χρέους των κομμάτων της Ε.Ε. με τις δανειακές υποχρεώσεις τους να έχουν εκτιναχθεί στα 318 εκατ. ευρώ και στα 343 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τους τελευταίους ισολογισμούς τους.

Με βάση τους ισολογισμούς των κομμάτων η Ν.Δ. χρωστούσε 309 εκατ. ευρώ (2019) και το ΠΑΣΟΚ 254 εκατ. ευρώ (2018), ενώ το γερμανικό SPD 48,2 εκατ. ευρώ και ακολουθούσαν τα δύο ισπανικά κόμματα PSOE 40,2 εκατ. ευρώ και PP 22,5 εκατ. ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν το 2019 στην 14η (ετοιμάζεται κι αυτός για πρωταθλητισμό)  θέση με χρέος 3,9 εκατ.

Οι δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέρχονται πλέον στα 318 εκατ.. Γύρευε πόσα χρωστάει εδώ κι εκεί.

Όλα δείχνουν ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες να διαγράψουν τα χρέη τους-ό,τι έγινε τον Απρίλιο του 2013, όταν διαγράφτηκαν δάνεια ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ της Αγροτικής Τράπεζας προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η μοναδική επιλογή πληρωμής των ανωτέρω χρεών είναι ο αφανισμός των πολιτών ώστε να μειωθεί και το συνολικό χρέος της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τώρα είναι ένα πλουσιόπαιδο στα 43 του με πενιχρές σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία. Αντιγράφουμε από το βιογραφικό του Νίκου Ανδρου-λάκη (στους οξυδερκείς αναγνώστες μας είναι γνωστός ως Willy Brandt από τα Lidl)

Είμαι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Έχω εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, έχω διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ έχω εργαστεί και στον κλάδο του τουρισμού.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκα Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Με όπλο αυτό το πλούσιο βιογραφικό που είναι αποκαλυπτικό των εξαντλητικών σπουδών του ο Willy Brandt από τα Lidl πέτυχε να έχει στα 42 του χρόνια καταθέσεις που ξεπερνούν τα 848.000 ευρώ και 18 ακίνητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει τη Βουλή το 2020 (αφορά το έτος 2019), ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετρά 18 ακίνητα και καταθέσεις που ξεπερνούν τα 848.000 ευρώ.

Ως ευρωβουλευτής προτιμάει να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του σε ξένη τράπεζα και να μην τις μεταφέρει σε ελληνικές.

Στην τράπεζα ING Belgium S.A. διατηρεί πέντε λογαριασμούς με συνολικό ποσό 846.486 ευρώ. Σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες το μεγαλύτερο ποσό μόλις 2.139 ευρώ είναι κατατεθειμένο σε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα.

Από τη βελγική τράπεζα έχει λάβει και ένα δάνειο 80.000 ευρώ το υπόλοιπο του οποίου είναι μόλις 11.314 ευρώ.

Επίσης είναι μέτοχος στην εταιρεία ΜΑΝΙ ΑΕΒΕ. Να θυμίσουμε ότι το σύνθημα του με το οποίο εκλέχθηκε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν το «είμαι ένας από εσάς».

Συγκεκριμένα σε ομιλία του είχε πει: «Είμαι ένας από εσάς, δεν εκμεταλλεύθηκα ποτέ, καμία μορφή πελατειακού κράτους, δε μπήκα ποτέ στα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας. Όλη μου η πορεία είναι αυτή ενός απλού Έλληνα, όπως όλων εσάς».

«Ένας από εμάς» λοιπόν, με 18 ακίνητα, χωρίς να έχει εργαστεί μια ώρα στη ζωή του και με καταθέσεις που φτάνουν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Δεν το λες και άσχημα…

Ο Σημίτης κατέστρεψε τον Ανδρουλάκη!

Εκεί που ο Ανδρουλάκης προσπάθησε να πείσει ότι εκτός από την ηλικιακή ανανέωση έφερνε και την ηθική ανανέωση του κινήματος, βγήκε ο Σημίτης και του γκρέμισε το αφήγημα.

Με άρθρο του στην εφημερίδα η οποία έχει συνδεθεί με κάθε κακό που έχει βρει τον ελληνισμό, Τα Νέα, ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών, ο καταστροφέας της Ελλάδας του οποίου τα εγκλήματα πληρώνουμε ακόμα και σήμερα, βγήκε για να διαφημίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις… ιδέες του. Μπορεί φυσικά ουδείς να γνωρίζει τις ιδέες του νέου προέδρου του Κιν Αλ, αφού ουσιαστικά μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα ξεκάθαρο, αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία.

Άπαξ και παίρνει τα εύσημα από τον Σημίτη, αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Και βέβαια, γνωρίζοντας ότι ο Σημίτης κρατάει δεμένο χειροπόδαρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρείται βέβαιο ότι κάθε ψήφος στον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι ψήφος στον Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος ο αρχιερέας της διαπλοκής θα τους σύρει σε μετεκλογική συνεργασία…

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τον διθύραμβο Σημίτη για Ανδρουλάκη:

“Η περιγραφή των στόχων του Κινήματος Αλλαγής στις πρώτες δημοσιεύσεις της ηγεσίας του είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αναφέρονται πχ στο πρόβλημα της στέγασης και την ανάγκη ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Χρήσιμη είναι και η αναφορά των άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στον τομέα της ενέργειας και της υγείας. Όσον αφορά το κεντρικό θέμα της οικονομίας έχει ήδη διαγραφεί η απαραίτητη στόχευση. Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ένδειξη ότι στην Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί μια σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια.

Η νέα ηγεσία του ήδη σε αυτή την πρώτη φάση οργάνωσης έχει δημοσιεύσει κείμενα που αναφέρονται λεπτομερειακά στα θέματα κοινωνικής κατοικίας, υγείας, τη μετάβαση στην πράσινη εποχή και την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Από τα κείμενα αυτά προκύπτει ότι η επεξεργασμένη και δημιουργική πολιτική θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους του Κινήματος. Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τη συγκεκριμενοποίηση των επιδιώξεων αλλά κυρίως για να καλλιεργηθεί η συναίσθηση ότι στην πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται ένα διαρκώς βελτιούμενο πρόγραμμα με στόχο τις αναγκαίες για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλαγές και όχι τα πολλά και ωραία λόγια.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις