Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Bγάζει καπνούς ο Ερντογάν: «Δεν υπάρχει Kυριάκος Mητσοτάκης για μένα μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ»


 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί εκ νέου την Ελλάδα, εξαπολύοντας επίθεση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία». Ο Ερντογάν προέβη σε αυτήν την εμπρηστική δήλωση μετά το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο προήδρευε.

Εξάλλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ, ζητώντας από τα μέλη του αμερικάνικου κοινοβουλίου να μην εγκρίνουν την πώληση νέων εξοπλισμών στην Τουρκία.

Ερντογάν: Μίλησε για γαλάζια πατρίδα, κακούς γείτονες και «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο»

Την προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει Ελληνες και Κύπριους κακούς γείτονες και να διαμαρτύρεται για τις «άδικες κυρώσεις εξαιτίας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο».

Μιλώντας κατά την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εντυπωσιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και ότι μπορεί να παραμένει κάτω από το νερό για 3 μέρες και και 12 εβδομάδες στη θάλασσα χωρίς ανεφοδιασμό.

Όπως είπε, το Hızırreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ και το υποβρύχιο Selmanreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2027. Ανέφερε ακόμη ότι από φέτος θα μπαίνει στην υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού και ένα υποβρύχιο και πως μέχρι το 2027 το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα έχει 6 νέου τύπου υποβρύχια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «παρά την προδοσία των χωρών που θεωρούσαμε φίλες χώρες και τα παιχνίδια των συμμάχων, το πετύχαμε αυτό». «Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο», είπε.

Εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της Δύσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τα όπλα, που δεν μας δόθηκαν έναντι αμοιβής, μεταφέρθηκαν δωρεάν με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά στις αιμοσταγείς τρομοκρατικές οργανώσεις».

Υπονοώντας την Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ακόμη ότι «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρο τη δημοκρατία μας τη νύχτα της 15ης Ιουλίου». Υποστήριξε ακόμη ότι «οι ηγέτες των τρομοκρατών στη Συρία έγιναν δεκτοί με κόκκινα χαλιά».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις κυρώσεις εναντίον μας, ειδικά από τη Σουηδία». «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά», είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν οι δίκαιες προσδοκίες της Τουρκίας για στήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στο θέμα των κυρώσεων.

«Ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος υπονοώντας και πάλι την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις