Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Επίθεση Α.Γεωργιάδη σε φούρναρη: «Μην φωνάζετε γιατί ο Κ.Μητσοτάκης σας έχει στηρίξει – Να σας δώσουμε λεφτά θέλετε;»


 «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο» είπε ο Α.Γεωργιάδης στον απελπισμένο φούρναρη

Μια απίστευτη επίθεση σε έναν απελπισμένο Έλληνα φούρναρη έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το πώς βλέπει η κυβέρνηση τους πολίτες.

Ο αρτοποιός Μιχάλης Σέκας που ήταν καλεσμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ περιέγραψε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει επαγγελματίες και καταναλωτές με την τιμή του αλευριού να έχει αυξηθεί κατά 100% και την τιμή του ψωμιού να είναι στα ύψη.

Όπως κατήγγειλε η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά και θα έπρεπε σύμφωνα με την έκρηξη στην τιμή του αλευριού να πάει στο 1,30 αλλά αυτό δεν είναι εφικτό καθώς «ο κόσμος δεν θα μπορεί να αγοράσει ψωμί και θα κλείσω».

Αφού πρώτα επιχείρησε να αμφισβητήσει τα όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε για μείωση κατανάλωσης των βασικών αγαθών από τον κόσμο, επικαλούμενος την έξοδο του Πάσχα, στη συνέχεια ανέλαβε την επίθεση ο Άδωνις Γεωργιάδης, που θέλησε να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή σημειώνοντας ότι η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος.

Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Να τους δώσουμε λεφτά δηλαδή; να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα. Αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα;».

Α: «Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι».

Γ: «Η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο…»

Α: «Θα… φτάσει. Για ποιον λόγο ξέφυγε η κατάσταση κ. Γεωργιάδη;».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις