Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Γιατί «ξήλωσαν» τους διοικητές του Ανθρωποκτονιών και του Εκβιαστών


 Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η είδηση ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αλλά και ο επικεφαλής του τμήματος Εκβιαστών.

Η εντολή για την απομάκρυνση των τριών αξιωματικών από νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, δόθηκε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Σκούμα, ωστόσο έως τώρα δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση για τις απομακρύνσεις των αξιωματικών που χειρίστηκαν δύσκολες υποθέσεις.

Οι τρεις αξιωματικοί θα μετακινηθούν σε θέσεις εκτός της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μεταγωγών, στον κλάδο της εκπαίδευσης και σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Δηλαδή πρόκειται για υπηρεσίες που στην ουσία τους «αδρανοποιούν».

Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί χειρίζονταν έως τώρα την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η στην οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπάρχουν «κενά». Ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης μαζί με τον υποδιοικητή Θοδωρή Θεοδώρου εξιχνίασαν υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, όπως η δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αλλά και τις απαγωγές των επιχειρηματιών Γιώργου Κυπαρίσση και Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του τμήματος Εκβιαστών Νίκος Νταβαρίνος «χαρτογράφησε» τη νύχτα και κατάφερε να εξαρθρώσει το Συνδικάτο του εγκλήματος το 2002, όταν έγιναν συλλήψεις «δυνατών» προσώπων της Greek mafia. Επιπλέον, κατάφερε την εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε και εκφόβιζε επαγγελματίες και παραγωγούς λαϊκών αγορών της Αττικής.

Αναστάτωση και σκληρή κριτική για τις καρατομήσεις

Οι καρατομήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της αστυνομίας, ενώ κάποια στελέχη ασκούν σκληρή κριτική. Μάλιστα κάνουν λόγο για «εκδικητική» παρέμβαση, καθώς πρόκειται για αξιωματικούς που έκαναν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

«Πρόκειται για γελοιότητες. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που επί της ουσίας ξεγυμνώνονται δύο από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες και τρεις αξιωματικοί με πολλά χιλιόμετρα μεταφέρονται για να βάζουν σφραγίδες. Προφανώς, δεν θέλουν αξιωματικούς που κάνουν την δουλειά, αλλά άτομα του χεριού τους», τόνισαν αξιωματικοί της Ασφαλείας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις