Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Γελάνε και τα πληκτρολόγια! Όλα τα φιλοκυβερνητικά σάιτ αναφέρονται σε "Kύκλους του υπ. Άμυνας" που περιμένουν "υβριδικό πόλεμο" το καλοκαίρι


 Οι ίδιες πηγές βέβαια δεν προσδιόρισαν τις απειλές αποκλειστικά από Τουρκία μεριά, αλλά «απ' όπου και αν προέρχονται».

Πραγματικά γελάνε και τα πληκτρολόγια με τα καρμπόν ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τις τελευταίες ώρες όλες οι φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες επικαλούμενες τους ίδιους αόριστους κύκλους του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους, λοιπόν, «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση».

Οι ίδιες πηγές βέβαια δεν προσδιόρισαν τις απειλές αποκλειστικά από Τουρκία μεριά, αλλά «απ' όπου και αν προέρχονται».

Οι ίδιοι... κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λες και κυκλοφορεί non paper, είπαν σε ως δια μαγείας όλα τα φιλοκυβερνητικά σάιτ ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της».

Οι...δραστήριοι αυτοί κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επανήλθαν λίγο αργότερα λέγοντας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


Όλως τυχέως οι δηλώσεις αυτές καρμπόν σε όλα τα προαναφερόμενα σάιτ ήρθαν μόλις ο πρωθυπουργός έφτασε και έκανε δηλώσεις για την Τουρκία στην Σύνοδο Κορυφής. 

Κι έχει κι άλλο η ιστορία! 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δυτικά Βαλκάνια» ενημερώνει με ανάρτηση στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Και έχει κι άλλο! 

Μέχρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην Τουρκία. 

Με αναφορές στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και στην προσήλωση της Ελλάδας στο Διεθνές Δίκαιο, η αντιφώνηση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της, ο Πρόεδρος της Εσθονίας στο Ταλίν.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σε ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον, όπου η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια των πολιτών ενισχύονται καθημερινά, οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην κοινή προσπάθειά μας να επικρατήσει η ειρήνη» και υπενθύμισε τα λόγια του Εσθονού ομολόγου της, ότι «η ελευθερία δεν έρχεται χωρίς τίμημα και ότι ο λαός της Ουκρανίας θέτει ένα ισχυρό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση». Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητά της, ότι «ο κοινός μας αγώνας θα δικαιωθεί, καθώς βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ενωμένοι, στο κοινό μέτωπο των δημοκρατικών αρχών και του Δικαίου, κατά του πολέμου και των προσπαθειών αναθεωρητισμού που διατρέχουν την κοινή μας ήπειρο, θα καταφέρουμε να εδραιώσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε για τους λαούς της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, «διαχρονικά υπέρμαχος του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, βιώνει παρόμοιες απόπειρες αναθεωρητισμού εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία κλιμακώνει την παραβατική της συμπεριφορά και αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, διακινδυνεύοντας μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και πλήττοντας την ενότητα και την συνοχή της βορειοατλαντικής συμμαχίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία».

Απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Εσθονίας, σημείωσε ότι «η Ελλάδα αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες της πατρίδας σας ως προς το ζήτημα της ασφάλειας και θεωρεί δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ, σε αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο, θα υπερασπιστεί τις χώρες πρώτης γραμμής σε περίπτωση επίθεσης. Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος Λέναρτ Μέρι κατά την προσχώρησή σας στο ΝΑΤΟ, "η Εσθονία δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνη"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις