Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Μπιλ Γκέιτς: «Τρελοί όσοι με μπλέκουν σε θεωρίες συνωμοσίας, γιατί να θέλω να τους κάνω KAKO»;

 


«Τρελές» χαρακτήρισε τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το όνομά του ο Μπιλ Γκέιτς σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Today. Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ο επιχειρηματίας χαρακτήρισε «λάθος» τη συνάντησή του με τον Τζέφρι Επστάιν ενώ απάντησε στην κριτική που του ασκεί δημοσίως ο Ίλον Μασκ.

Ο κάποτε πιο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο -τον τίτλο τώρα φέρει ο Ίλον Μασκ- δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσων με τον μεγαλομέτοχο του Twitter, κάτι που ο Γκέιτς παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς στη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ κατηγόρησε τον Γκέιτς ότι «σορτάρει» τη μετοχή της Tesla -ένας τρόπος να βγάζει χρήματα ποντάροντας στο ότι η εταιρεία θα χάσει αξία- ενώ ουκ ολίγες φορές έχει εκτοξεύσει προσβολές εναντίον του μέσω twitter.

«Δεν υπάρχει λόγος να είναι καλός με μένα», λέει ο Γκέιτς.

Σύμφωνα με τον Μασκ το σοστάρισμα των μετοχών της Tesla, μιας εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπονομεύει την το περιβαλλοντικό έργο του Γκέιτς.

Ερωτηθείς γι’ αυτό, ο Γκέιτς απάντησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους να διαφοροποιηθώ».

Σχολιάζοντας εξάλλου την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, ανέφερε: «Ξέρετε, με τον Ίλον, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής».

Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρθηκε και στο πλήθος των θεωριών συνωμοσίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις οποίος χαρακτήρισε «τρέλες» ενώ πρόσθεσε ότι δέχεται «απαίσιες» φραστικές επιθέσεις από συνωμοσιολόγους στον δρόμο.

«Πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα».

Σχολιάζοντας τις θεωρίες γύρω από τα εμβόλια, πολλές από τις θεωρίες έχουν προωθηθεί στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε:

«Θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές», σημείωσε.

«Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στη ζωή του μετά το διαζύγιο με τη Μελίντα Γκέιτς, με την οποία ήταν παντρεμένος για 27 χρόνια, ανέφερε «η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για το κολέγιο πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά».

Ο γάμος τους έληξε εν μέσω δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση.

Μάλιστα, το Μάρτιο, η πρώην σύζυγός του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς συναντιόταν με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα, Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο ίδιος ο Γκέιτς μιλάει τώρα για «λάθος».

«Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Επστάιν. Ξέρεις, ίσως το ένστικτο της Μελίντα να ήταν πιο έντονο από το δικό μου. Οποιαδήποτε συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σχεδόν συγχωρούσα την κακή του συμπεριφορά. Άρα, αυτό ήταν λάθος»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις