Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Τρία ρωσικά καταδρομικά έτοιμα να «χτυπήσουν» με πυραύλους Kalibr – Αμερικανικά drone «χτενίζουν» την Μαύρη Θάλασσα


To Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τρία ρωσικά καταδρομικά πλοία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, έτοιμα να «χτυπήσουν» την Ουκρανία.

Ο ρωσικός στόλος συνεχίζει να αποκλείει τις ουκρανικές παράκτιες περιοχές και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις αναγνώρισης. Υπάρχουν τρία πλοία που μεταφέρουν πυραύλους 3M-54 Kalibr, αναφέρεται στην καθιερωμένη ενημέρωση από το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας.

«Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις είναι έτοιμες να εξαπολύσουν τους πυραύλους cruise σε στόχους στην Ουκρανία».

Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη 04 Μαΐου, αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη «χτένισαν» την Μαύρη Θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πιο προηγμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), το περίφημο RQ-4 Global Hawk, πραγματοποιεί από το πρωί αποστολές παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, «επικίνδυνα» κοντά στις ουκρανικές ακτές.

Η διαδρομή του αμερικανικού drone Global Hawk σήμερα.

Πέρα από το RQ-4 Global Hawk, και άλλα αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή πάνω από την Μαύρη Θάλλασα, όπως το αεροσκάφος αναγνώρισης RC-135W Rivet Joint της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας. Τα αεροσκάφη αυτά πραγματοποιούν αποστολές αναγνώρισης, συλλέγοντας πληροφορίες και μεταδίδοντάς τες σε πραγματικό χρόνο στην Ουκρανία.

Έτσι, οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για τις πυραυλικές επιθέσεις που ετοιμάζουν τα ρωσικά καταδρομικά πλοία από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις