Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Κατάρρευση των Ουκρανών στο κεντρικό Ντόνμπας – Διακόπηκαν οι γραμμές ανεφοδιασμού


 Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρα στο Σεβεροντονέτσκ για να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση (βίντεο)

Ο πόλεμος στο κεντρικό Ντόνμπας εξελίσσεται πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς καθώς έχουν αποκοπεί σχεδόν όλες οι γραμμές ανεφοδιασμού τους με αποτέλεσμα οι συνολικές δυνάμεις τους να έχουν «κοπεί» στα δύο.

Η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει την καταστροφή μιας γέφυρας που συνδέει το Σεβεροντονέτσκ με το Ρουμπίζνε στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Οι Ουκρανοί έχουν στόχο να επιβραδύνουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή και αυτό σημαίνει ότι το Κίεβο και η Δύση αναγνωρίζουν πως δεν πάνε καλά τα πράγματα για αυτούς.

Η Εθνική Φρουρά είναι το σώμα που ιδρύθηκε το 2014 στην θέση των Berkut οι οποίοι τότε έπαιζαν τον ρόλο της ουκρανικής Στρατοχωροφυλακής.

Οι γραμμές ανεφδιασμού των Ουκρανών στο Σεβερονοτνέτσκ έχουν αποκοπεί και μία παρατήρηση στον χάρτη δείχνει πως οι δυνάμεις που κατέλαβαν πριν 15 μέρες την Ποπάσνα έχουν επεκταθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό με τάση να κατευθυνθούν προς τον άξονα Ζαπορίζια-Ιζίουμ.

Τώρα το πως τα δυτικά ΜΜΕ βλέπουν «ήττα» της Ρωσίας και πως το αμερικανικό Πεντάγωνο θεωρεί ότι οι Ρώσοι «δεν έχουν πετύχει τίποτα» στο Ντόνμπας θα πρέπει να το εξηγήσουν με αριθμούς και στοιχεία.

Αυτή την στιγμή υπολογίζεται ότι έχουν περικυκλωθεί μέσα στο Σεβεροντονέτσκ 15.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με αναφορές οι Ρώσοι ήδη έχουν μπει στο Σεβεροντονέτσκ από δύο κατευθύνσεις.

Η πόλη για πολλούς θεωρείται δεδομένο ότι θα πέσει στα χέρια των Ρώσων, αυτό που μένει να φανεί είναι το χρονικό διάστημα. Το Σεβεροντονέτσκ είναι όπως ήταν και η Ποπάσνα, ένα από τα τρία κύρια μεγκα-φρούρια των Ουκρανών στο Ντόνμπας (το τρίτο είναι το Σλαβιάσνκ) που είχαν δημιουργηθεί με αμερικανική βοήθεια και αμερικανικό οπλισμό κατά την διάρκεια των 8 ετών από τις συγκρούσεις του 2014.

Τότε οι ΗΠΑ ετοίμαζαν την Ουκρανία για έναν πόλεμο «χαρακωμάτων» και οχυρωμένων θέσεων στις πεδιάδες του Ντόνμπας.

Σε ότι αφορά το Σεβεροντονέτσκ έχει πολλά κοινά με την Μαριούπολη καθώς διαθέτει το χημικό εργοστάσιο Azot με πολλά υπόγεια επίπεδα, οπότε ναι, θυμίζει Azovstal και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις