Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

«Προειδοποιήσεις» KINAΣ σε ΗΠΑ: Μαχητικό JH-7 στοχοποιεί αμερικανικό πολεμικό & ετοιμάζεται να το βυθίσει! (VIDEO)

 


«Έχουμε την ευθύνη να απαντήσουμε σε όλα τα προκλητικά φαινόμενα και να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας»

Ένταση στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Μαχητικό αεροσκάφος JH-7 απεικονίζεται σε βίντεο-προειδοποίηση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Κινέζοι έτοιμο να προχωρήσει σε πλήγμα κατά αμερικανικού πολεμικού σκάφους (δεν κατονομάζεται η εθνικότητα αλλά στην περιοχή μόνο αμερικανικά πολεμικά πλέουν).

Το βίντεο το δημοσιοποίησε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο πιλότοι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού των μαχητικών αεροσκαφών «Flying Leopard» (Xi’an JH-7) να καταδιώκουν «ένα ξένο πολεμικό πλοίο που είχε πλεύσει  πλησίων των κινεζικών χωρικών υδάτων».

Η πραγματική ημερομηνία και ώρα του συμβάντος, καθώς και οι πληροφορίες για το εμπλεκόμενο πολεμικό πλοίο, δεν αναφέρθηκαν στο βίντεο.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο Γκάο Ζενγκσόνγκ, αρχηγός μιας μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας της PLA, και οι συνάδελφοί του απογειώθηκαν αφού έλαβαν εντολές να αναχαιτίσουν το ξένο σκάφος κοντά στα κινεζικά χωρικά ύδατα.

«Εκείνη τη στιγμή, μπορούσα να δω από το ραντάρ μου ότι [το ξένο πλοίο] κινούνταν. Ήμασταν έτοιμοι να πατήσουμε τη σκανδάλη», λέει ο Γκάο στο βίντεο. Στο βίντεο φαίνεται επίσης ο Γκάο να ανακοινώνει την κατάστασή του στο πολεμικό πλοίο: «Είμαι η αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Έχετε μπει στην περιοχή ελέγχου της κινεζικής αεροπορίας. Παρακαλώ φύγετε αμέσως. Διαφορετικά, θα είστε υπεύθυνοι για τις συνέπειες».

Το ξένο πλοίο, από την άλλη, δεν αναχώρησε αμέσως αλλά συνέχισε να ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα. Η Πολεμική Αεροπορία του PLA ερμήνευσε τις ενέργειες του ξένου πλοίου ως πρόκληση.

«Έχουμε την ευθύνη να απαντήσουμε σε όλα τα προκλητικά φαινόμενα των αντιπάλων, να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας μας. Ακόμη και το να θυσιάζομαι, να υπερασπιστώ [το έθνος] με τη ζωή μου αξίζει τον κόπο», είπε ο Γκάο.

Ο Γκάο Ζενγκσόνγκ δήλωσε ότι εάν το ξένο πλοίο δεν αλλάξει πορεία, έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να απαντήσει σε τυχόν προκλήσεις για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ο Γκάο άφησε ένα μήνυμα στους συντρόφους του ενόψει της επείγουσας ανάγκης. «Θυμηθείτε να στείλετε αυτό το γράμμα από το ντουλάπι μου στο παιδί μου αν δεν επιστρέψω», είπε ο Γκάο σύμφωνα με το CCTV.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανταλλαγή πυρών αποφεύχθηκε γιατί το ξένο πλοίο αργότερα βγήκε από τα χωρικά ύδατα. Το βίντεο CCTV έχει γίνει viral στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, με περίπου 50 εκατομμύρια προβολές.

Το Xian JH-7 είναι ένα σύγχρονο κινέζικο μαχητικό και μαχητικό-βομβαρδιστικό. Η πρωτότυπη πτήση πραγματοποιήθηκε το 1988.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το αεροσκάφος μπήκε στη γραμμή της κινεζικής Αεροπορίας και παραμένει σε αυτό σήμερα. Συνολικά, κατασκευάστηκαν περίπου 240 αντίγραφα αυτού του αεροσκάφους.

Η κίνηση παρέχεται από δύο κινητήρες Xian WS-9. Το αεροσκάφος έχει μέγιστη ταχύτητα 1,7 Ma και μέγιστη εμβέλεια 3.700 χιλιόμετρα. Ο εποχούμενος οπλισμός είναι ένα πυροβόλο GSz-23 των 23 χλστ.

Οι εργασίες σχεδιασμού για το Xian JH-7 ξεκίνησαν επίσημα το 1977, με στόχο τη δημιουργία ενός διθέσιου βαρέως μαχητικού και μαχητικού-βομβαρδιστικού παρόμοιου με το αμερικανικό F-4 Phantom II σε γενικές γραμμές.

Με τον καιρό, ωστόσο, αυτές οι υποθέσεις άρχισαν να απομακρύνονται και το νέο κινεζικό αεροσκάφος άρχισε να μοιάζει με το SEPECAT Jaguar όλο και περισσότερο.

Πιθανώς το 1992 τα πρώτα Xian JH-7 άρχισαν να χτυπούν τη γραμμή. Κατά τη διάρκεια της σειριακής παραγωγής τους, δημιουργήθηκαν τρεις βασικές εκδόσεις ανάπτυξης αυτού του αεροσκάφους.

Η βασική έκδοση είναι το JH-7, ενώ η εκσυγχρονισμένη του είναι η JH-7A. Έχει καλύτερη ευελιξία μέσω της χρήσης του συστήματος fly-by-wire, μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτωσης και μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει όπλα με καθοδήγηση με λέιζερ.

Στην παραγωγή του χρησιμοποιήθηκαν επίσης σύνθετα υλικά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Η τελευταία έκδοση είναι το JH-7B, το οποίο έχει σίγουρα εκσυγχρονισμένα ηλεκτρονικά και ισχυρότερους κινητήρες – μάλλον εκσυγχρονισμένο Xian WS-9.

Υπάρχουν επίσης εκδόσεις εξαγωγής: FBC-1 Flying Leopard και FBC-1A Flying Leopard II.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις