Τρίτη 17 Μαΐου 2022

K.Mητσοτάκης στο Κογκρέσο: «Οι αγωνιστές του 1821 μιμήθηκαν την αμερικανική επανάσταση»!


 Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο η ομιλία του ήταν ένα μνημείο φιλοαμερικανισμού σε σημείο που να απορεί κανείς αν ακόμα και την «αναπνοή μας» ως Έλληνες την χρωστάμε στους Αμερικανούς. Προπαντός μάθαμε ότι οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ είναι οι νέοι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου και ότι οι Αμερικανοί επαναστάτες του 1774 ενέπνευσαν την Επανάσταση του 1821!

Τ είπε;

«Μας δείξατε ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό, για το οποίο αξίζει να πολεμήσουμε… Οι δικοί μας προπάτορες κοίταξαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για υποστήριξη. Μίλησαν για τη δίψα ελευθερίας, ήθελαν να μιμηθούν εσάς. Ήθελαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας» συνέχισε.

Δηλαδή οι αγωνιστές του 1821 ήθελαν να μιμηθούν τους Αμερικανούς επαναστάτες! Αυτό, ούτε ο πλέον «γλείφτης» των ΗΠΑ, δεν θα το έλεγε!

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε διαπρεπείς Έλληνες στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως… τρανό παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του. Μια ομιλία, που ήταν γεμάτη από αναφορές στους δεσμούς που μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ, στις κοινές αξίες των δύο χωρών και στους αγώνες τους για ελευθερία και δημοκρατία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις