Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Επικίνδυνο παιχνίδι που φέρνει τον πυρηνικό όλεθρο πιο KONTA

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στον ουκρανικό στρατό με συγκεκριμένο σκοπό τη δολοφονία Ρώσων στρατηγών.

Πρόκειται για ένα βήμα που φέρνει την Αμερική πιο κοντά στον πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και ενώ εντείνεται η ανησυχία για έναν άμεσο πόλεμο και όχι proxy war μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας κάτι που φαίνεται και από την κατηγορία της Μόσχας για την αμερικανική εμπλοκή και την οδηγία της Ουάσινγκτον εν όψει της 9ης Μαΐου και της «Ημέρας της Νίκης»

Αυτό σημαίνει επίσης έναν κίνδυνο πυρηνικού πολέμου που είναι τώρα μεγαλύτερος από ποτέ, ίσως ακόμη μεγαλύτερος και από την κουβανική κρίση πυραύλων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν  και το αμερικανικό καταστημένο πρέπει να θέσουν στον εαυτό τους μόνο ένα ερώτημα: Αν αντιστραφεί η θέση, πώς θα αντιδρούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια τρίτη χώρα που εσκεμμένα βοηθούσε στη δολοφονία αμερικανών διοικητών; Εάν η Ρωσία κέρδιζε στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο θα μπορούσε να αγνοήσει αυτού του είδους τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Επικίνδυνο παιχνίδι

Όμως η ρωσική εισβολή στη βόρεια Ουκρανία ανασχέθηκε και εγκαταλείφθηκε, και οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν πρόοδο μόνο στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές απώλειες ήταν τεράστιες, σε μεγάλο βαθμό λόγω των όπλων του ΝΑΤΟ που παρέχονται στην Ουκρανία. Αυτές οι απώλειες περιλαμβάνουν 12 στρατηγούς που σκοτώθηκαν – όπως φαίνεται τώρα με άμεση αμερικανική βοήθεια.

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν, παρά τη ρητορική του Putin ότι η Ρωσία μάχεται το ΝΑΤΟ και τη Δύση, μέχρι στιγμής έχει απομακρυνθεί από την προοπτική ενός ευρύτερου πολέμου. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι λιγότερο σίγουροι και συζητούν εδώ και εβδομάδες γιατί ο Putin δεν έκανε περισσότερα για να κλιμακώσει τη σύγκρουση», αναφέρουν οι Times.

Η εκδίκηση

Όπως αυτό δείχνει, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί τρόποι με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να εγκαταλείψει τη μέχρι τώρα αυτοσυγκράτηση της και να εκδικηθεί για τη δολοφονία των στρατηγών της: κυβερνοεπιθέσεις σε βασικές δυτικές υποδομές (ευρέως προβλεπόμενες, αλλά μέχρι στιγμής ανύπαρκτες).

Στόχευση με πυραύλους και drones γραφείων και προσωπικού των ΗΠΑ στο Κίεβο, η δολοφονία Αμερικανών διπλωματών, στρατιωτικού προσωπικού και αξιωματικών πληροφοριών σε άλλες χώρες και προειδοποιητικές βολές με στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, μπορούν να περιλαμβάνονται στις επιλογές της Ρωσίας.

Ο οδικός χάρτης του τρόμου

Οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες θα δημιουργούσε μια σφοδρή αντίδραση στις ΗΠΑ και αναμφίβολα θα ανανέωνε τις εκκλήσεις για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, που θα επιβάλλονταν από μαχητικά τα οποία θα απογειώνονταν από τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.

Αυτές οι βάσεις θα υπόκεινται στη συνέχεια σε πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία, ακόμη και όταν τα αμερικανικά αεροπλάνα πάνω από την Ουκρανία καταρρίπτονταν από πυραύλους που εδρεύουν στην ίδια τη Ρωσία.

Η Ρωσία είναι επίσης πολύ πιθανό να κηρύξει τη δική της ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σε μεγάλο μέρος της Βαλτικής Θάλασσας.

Δύο πράγματα θα συνέβαιναν τότε πιθανότατα: οι ΗΠΑ και η Δύση θα βαδίσουν προς την αμοιβαία πυρηνική εξόντωση. και βλέποντας αυτό, η Γαλλία, η Γερμανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα εγκατέλειπαν τη συμμαχία με την Ουάσιγκτον και θα αναζητούσαν μια ειρηνευτική συμφωνία.

Μόνη λύση η διπλωματία

Για να αποκρούσει αυτή την απειλή, η κυβέρνηση Biden πρέπει να κινηθεί αμέσως για να διαβεβαιώσει τη Ρωσία ότι η στρατηγική των ΗΠΑ είναι να βοηθήσει στην άμυνα της Ουκρανίας, αλλά όχι να επιβάλει μια πλήρη ήττα στη Ρωσία.

Το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η Ουάσιγκτον να δηλώσει δημόσια ότι υποστηρίζει μια διπλωματική λύση στα ζητήματα του καθεστώτος της Κριμαίας και του Donbass και ότι εάν η Ρωσία σταματήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία και συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα το σεβαστούν. κατάπαυση του πυρός.Αυτό δεν πρέπει φυσικά να συνεπάγεται την αναγνώριση των ρωσικών αξιώσεων από τις ΗΠΑ σε αυτά τα εδάφη.

Θα συνεπαγόταν απλώς τη δημόσια υποστήριξή της από την κυβέρνηση Biden στην προηγούμενη δήλωση της ουκρανικής κυβέρνησης ότι είναι καταρχήν πρόθυμη να παραγκωνίσει τα εδαφικά ζητήματα και να τα αφήσει για μελλοντική διαπραγμάτευση.

Μια τέτοια κίνηση από την κυβέρνηση Biden θα αναλογούσε σε κινήσεις πρώην Αμερικανών προέδρων που προσπαθούσαν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου.

Η διάψευση που…επιβεβαιώνε

Το Πεντάγωνο διέψευσε το δημοσίευμα ότι οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στη δολοφονία Ρώσων στρατηγών. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ John Kirby είπε τα εξής: «Δεν παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τη θέση των ανώτερων στρατιωτικών ηγετών στο πεδίο της μάχης ούτε συμμετέχουμε στις αποφάσεις στόχευσης του ουκρανικού στρατού…

Η Ουκρανία συνδυάζει τις πληροφορίες που παρέχουμε εμείς και άλλοι εταίροι με τις πληροφορίες που συλλέγουν οι ίδιοι και μετά παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και κάνουν τις δικές τους ενέργειες». Όταν ρωτήθηκε εάν το δημοσίευμα NYT είναι ανακριβές, αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για ανταλλαγή πληροφοριών από αυτό το βήμα».

Ρωσία: Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.

«Η Ουάσιγκτον ουσιαστικά συντονίζει και αναπτύσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις, έτσι συμμετέχει άμεσα στις στρατιωτικές δράσεις εναντίον της χώρας μας», έγραψε ο Vyacheslav Volodin στον λογαριασμό του στο Telegram. Ο Volodin είναι γνωστός υπέρμαχος αυτού που η Μόσχα αποκαλεί την «ειδική επιχείρησή της» στην Ουκρανία.

Ξένοι σύμβουλοι στην Ουκρανία

Ο ίδιος δήλωσε πως ξένοι σύμβουλοι εργάζονται στην Ουκρανία από τότε που σημειώθηκε αυτό που ονόμασε «πραξικόπημα», σε μια προφανή αναφορά στη δημοκρατική εκλογή του προέδρου Zelensky το 2019. Η Ουάσιγκτον και ευρωπαϊκές χώρες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έχουν προμηθεύσει το Κίεβο με βαρέα όπλα για να το βοηθήσουν να απωθήσει τη ρωσική επίθεση, η οποία οδήγησε στην κατοχή τμημάτων της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, όχι όμως του Κιέβου. Εντούτοις, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένως πει ότι δεν θα πάρουν οι ίδιοι μέρος στις εχθροπραξίες, προκειμένου να μην συμμετάσχουν στη σύρραξη.

Επείγον σήμα από ΗΠΑ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προειδοποιεί όλους τους εναπομείναντες Αμερικανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να αποφύγουν όλες τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις τη Δευτέρα (9/5/2022), για τους εορτασμούς της «Ημέρας της Νίκης» της 9ης Μαΐου για τον εορτασμό της 77ης επετείου από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι ετήσιοι εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης, συμπεριλαμβανομένης της κύριας παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία, θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα έως τις 9 Μαΐου.

Οι τοπικές αρχές θα περιορίσουν την κίνηση στους χώρους εκδηλώσεων για να διευκολύνουν τις πρόβες για την εκδήλωση», ανέφερε η πρεσβεία σε προειδοποίηση ασφαλείας.

«Στο παρελθόν, υπήρξε αυξημένη αστυνομική παρουσία. Δεδομένων των συνεχιζόμενων εντάσεων, οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις. Μικρότερες εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης αναμένονται σε ολόκληρη τη Ρωσία», προσθέτει και σημειώνει: «Η πρεσβεία μπορεί να μην γνωρίζει πάντα την ακριβή ώρα και τον τόπο αυτών των εκδηλώσεων εκ των προτέρων».

Ανησυχία

Φαίνεται ότι η ανησυχία εδώ είναι ότι εν μέσω εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και καθώς η κυβέρνηση Biden εμβαθύνει τον στρατιωτικό ρόλο και τον ρόλο των πληροφοριών των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε αυτό που τώρα είναι ξεκάθαρα πόλεμος αντιπροσώπων (παρότι το Πεντάγωνο αρνείται αυτόν τον όρο), μεμονωμένα, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να υποστούν τυχαία βίαιη επίθεση. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να συλληφθούν από τις αρχές, ίσως με την υποψία για «κατασκοπεία» ή διατάραξη της ειρήνης.

Αν και η Ουάσιγκτον και μεγάλο μέρος της Ευρώπης ήδη αναγνωρίζουν ότι η εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν αποτελούν στην πραγματικότητα ήδη πόλεμο, οι εικασίες αφθονούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι ο πρόεδρος Putin θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ημέρα της Νίκης για να ανακοινώσει επίσημα την κήρυξη πολέμου κατά της Ουκρανίας. – αντί για αυτό που σήμερα αποκαλείται «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Αυτές οι προβλέψεις έχουν απορριφθεί από το Κρεμλίνο, το οποίο πιστεύεται ότι έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη της απελευθέρωσης του Donbass έως τις 9 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov αρνήθηκε πρόσφατα ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο «χρονοδιάγραμμα» για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις