Τρίτη 3 Μαΐου 2022

NEO σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο – Hθοποιός Mήνυσε πασίγνωστο σκηνοθέτη για Bιασμό


 Μία ακόμη καταγγελία για βιασμό έρχεται να συνταράξει τον καλλιτεχνικό χώρο. Τι καταγγέλλει  ηθοποιός για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2010.

Της Άννας Κανδύλη

Remaining Time 0:00
 

Όπως αποκαλύπτει η Realnews, ηθοποιός με συμμετοχή σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές στρέφεται κατά πασίγνωστου σκηνοθέτη που έχει υπογράψει ουκ ολίγες παραγωγές στη μικρή οθόνη, οι οποίες έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Μία ακόμη καταγγελία για βιασμό έρχεται να συνταράξει τον καλλιτεχνικό χώρο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, ηθοποιός με συμμετοχή σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές στρέφεται κατά πασίγνωστου σκηνοθέτη που έχει υπογράψει ουκ ολίγες παραγωγές στη μικρή οθόνη, οι οποίες έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Μάλιστα, το τελευταίο του σίριαλ, που
προβάλλεται αυτή την περίοδο σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, καθηλώνει εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, σημειώνοντας υψηλότατη τηλεθέαση.

Η 33χρονη σήμερα κοπέλα καταγγέλλει ότι βιάστηκε το 2010, όταν ήταν 21 ετών. Όπως αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προ ολίγων ημερών, βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει τώρα όσα βίωσε 12 χρόνια πριν, όταν είδε τόσες κοπέλες να βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν τα όσα υπέστησαν. Επιπλέον, ανακάλυψε πρόσφατα ότι το μυστικό που τόσα χρόνια έκρυβε το γνώριζε και ένα τρίτο πρόσωπο.

Ένας φίλος του σκηνοθέτη που ο ίδιος του το είχε αποκαλύψει. Η καταγγέλλουσα, πιάνοντας το νήμα από την αρχή, αναφέρει πώς γνωρίστηκε μαζί του μέσω κοινής παρέας το 2009, στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με την τηλεόραση και το θέατρο.

“Με βίασε στο αυτοκίνητό του”

«Η γνωριμία μας ήταν απλώς και μόνο φιλική, καθώς δεν του είχα δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα να νομίζει κάτι άλλο… Σημειώνω εδώ ότι είχα γνωρίσει και τη σύζυγό του και το παιδί του μερικές φορές και βγαίναμε με κοινές παρέες απλώς και μόνο για διασκέδαση… Μετά από αρκετούς μήνες γνωριμίας που είχα με τον εγκαλούμενο, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου… Ήμουν πλέον βαθιά πεπεισμένη ότι ήταν ένας οικογενειάρχης που μου ενέπνεε ασφάλεια και αξιοπιστία…».

Όμως, όπως λέει, διαψεύστηκε την πρώτη φορά που έτυχε να βγουν μόνοι. «Ένα βράδυ και συγκεκριμένα στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, ο εγκαλούμενος μου πρότεινε να πάμε για φαγητό και μετά να συνεχίσουμε για ποτό σε κλαμπ, όπου θα βρίσκονταν κάποια άτομα που κάναμε κοινή παρέα εκείνη την περίοδο. Έτσι και έγινε. Ήρθε και με πήρε από το σπίτι μου με το αυτοκίνητό του και πήγαμε στο μαγαζί, όπου παραγγείλαμε φαγητό και ένα μπουκάλι κρασί.

Τελειώνοντας το πρώτο μπουκάλι κρασί, ο εγκαλούμενος παρήγγειλε και δεύτερο μπουκάλι και δεν θυμάμαι αν είχε παραγγείλει και τρίτο… Άρχισα να νιώθω ζαλισμένη. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο ένιωθα τόσο ζαλισμένη, προοδευτικά ένιωθα να χάνω τη συνείδησή μου και αυτό μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί, ναι μεν, δεν πίνω πολύ αλκοόλ, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τα όριά μου και είμαι σίγουρη ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μου προκαλέσει τέτοια σύγχυση, αποπροσανατολισμό, ζαλάδα και απώλεια συνείδησης το κρασί και μάλιστα
καλής ποιότητας… Δεν γνωρίζω αν υπήρχε κάποια άλλη ουσία στο κρασί που ήπια.

Εγώ πλέον δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει
με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση. Συγκεκριμένα, είδα τον εγκαλούμενο από πάνω μου, εγώ ήμουν σε
θέση ανάσκελα, μου είχε ανοίξει τα πόδια, είχε σηκώσει τη φούστα μου, είχε απομακρύνει το εσώρουχό μου, ενώ αυτός με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του εκτελούσε μέσα μου τη γενετήσια πράξη, δηλαδή με βίαζε.

Όταν συνειδητοποίησα τι μου συμβαίνει, πάγωσα, στην αρχή είχα ‘‘κερώσει’’ από τον τρόμο μου και από τον φόβο μου».

«Άρχισα να ουρλιάζω»

Σύμφωνα με τη μήνυση, ακολούθως η ηθοποιός βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει. «Μετά, εντελώς ασυναίσθητα και δεν μπορώ να καταλάβω πώς, βρήκα τη δύναμη, άρχισα να τον κλοτσάω, να ουρλιάζω, να τρέμω και να κλαίω. Κάποια στιγμή αυτός τραβήχτηκε από πάνω μου… Δεν είχα τη δύναμη ούτε το κουράγιο να βγω από το αυτοκίνητο… Ένιωθα τρομερά ευάλωτη και φοβόμουν ακόμα και για τη ζωή μου… Πρέπει, βέβαια, να σημειώσω εδώ ότι ήταν ήδη πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σε ένα σκοτεινό, μη οργανωμένο πάρκινγκ και από το μυαλό μου πέρασε και η σκέψη ότι, αν έβγαινα μόνη μου σε τέτοια κατάσταση στον δρόμο, ίσως να μου συνέβαιναν ακόμα χειρότερα πράγματα. Έτσι, λοιπόν, ο εγκαλούμενος έκατσε στη θέση του οδηγού και ξεκίνησε να πηγαίνει προς το άλλο μαγαζί, όπου εγώ ήθελα οπωσδήποτε να πάω να βρω την παρέα μου, γιατί φοβόμουν να μείνω μόνη μου, φοβόμουν ακόμα και να γυρίσω στο σπίτι. Σε όλη τη διαδρομή
αυτός δεν μιλούσε καθόλου.

Εγώ έκλαιγα απαρηγόρητη και ήμουν κουλουριασμένη στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Κατά τη διαδρομή με κατέκλυσαν αισθήματα ντροπής και αυτοευθύνης. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς είχα εμπιστευτεί έναν τέτοιον άνθρωπο. Ένιωθα ότι είχα προδοθεί. Αυτός δεν μιλούσε καθόλου και εγώ μετά άρχισα να φωνάζω ‘‘γιατί μου το έκανες σε μένα αυτό’’… Ένιωθα κυριολεκτικά ότι ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, φοβόμουν, ντρεπόμουν και ένιωθα αηδία…».

Πάλη

Δεν θέλησε να πει σε κανέναν τίποτα, καθώς όπως λέει: «Μέσα μου πάλευαν η ανάγκη να εκφράσω τον βιασμό μου στις Αρχές καταγγέλλοντας τον βιαστή μου και, από την άλλη, ο φόβος ότι
δεν θα γίνω πιστευτή ή ότι θα με κατηγορήσουν για την αποκάλυψη του βιασμού μου. Έκτοτε βιώνω πολύ συχνά αγχώδεις διαταραχές, περιοδικά διαστήματα κατάθλιψης, ενώ πολύ συχνά
εμφανίζω συναισθηματικά μουδιάσματα και καταλαμβάνομαι από ενοχές. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενοχλητικές σκέψεις και αναδρομές στο περιστατικό με κατακλύζουν τη νύχτα, με αποτέλεσμα να έχω εφιάλτες και συμπτώματα επαναβίωσης του περιστατικού.

Αυτοί είναι οι λόγοι και ιδιαίτερα το αίσθημα ντροπής και αυτοευθύνης που όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν δεν είχα μιλήσει σε κανέναν, ούτε στους γονείς μου. Ένιωθα ότι έχω πάνω μου τη ‘‘ρετσινιά’’ της βιασμένης, ντρεπόμουν και δεν έβρισκα το κουράγιο να το πω σε κανέναν. Μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα το κίνημα #MeToo, με μεγάλο αριθμό κοριτσιών που έπαθαν το ίδιο με εμένα και που βρήκαν επιτέλους το κουράγιο να μιλήσουν, βρήκα και εγώ τη δύναμη και αποφάσισα να ανοίξω το στόμα μου…»

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις