Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Oι κυβερνητικές Kυρώσεις στη Pωσία κάνουν το ελληνικό καλοκαίρι… MONO για πλούσιους – Kαι η ποιότητα «στα τάρταρα»


 Η κυβέρνηση μιλάει για αισχροκέρδεια αλλά αυτή την προκάλεσε με τις κυρώσεις στην Ρωσία - Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ίος «πρωταθλήτριες» στην ακρίβεια - Ρόδος, Κέρκυρα, Κρήτη τα ίδια

Μόνο λίγοι και για λίγες ημέρες θα καταφέρουν να κάνουν φέτος διακοπές, καθώς οι κυρώσεις στη Ρωσία έχουν προκαλέσει τεράστιες ανατιμήσεις και στα μεταφορικά και στο κόστος των αγαθών.

Ειδικότερα, απίστευτες είναι οι τιμές που έχουν βρει στα ελληνικά νησιά οι τουρίστες, με τους Έλληνες που επισκέφτηκαν πρόσφατα τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και την Ίο να μιλούν για τιμοκαταλόγους που ξεπερνούν την λογική.

Κι όμως δεν ευθύνονται οι νησιώτες επιχειρηματίες: Τα μεταφορικά είναι «στον Θεό» λόγω των πανάκριβων καυσίμων, ελέω κυρώσεων σε Ρωσία, το ψωμί και τα δημητριακά επίσης λόγω κυρώσεων σε Ρωσία, έχουν διπλάσια τιμή, τα οπωροκηπευτικά λόγω των κυρώσεων, επίσης έχουν πάρει 50% (λιπάσματα και καύσιμα) επάνω.

Άρα σε τι τιμή να πουλήσουν για να διατηρήσουν μέσα σε τέσσερις μήνες όρθιες τις επιχειρήσεις τους για δώδεκα μήνες;

Οι Έλληνες που ταξίδεψαν στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είπαν ότι στη Μύκονο μπορεί να βρεις τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 5 ευρώ και στα άλλα νησιά, όμως εκεί κυμαίνεται η τιμή του: 4,5-5 ευρώ

Νεαρός υποστήριξε ότι μία κρέπα των 5 ευρώ για τους Έλληνες, πήγε στα 10 ευρώ όταν ο πελάτης μίλησε αγγλικά.

Το σοκαριστικό είναι πως ο πελάτης μπορεί να πληρώσει από 17 έως 23 ευρώ, για μία μπάλα παγωτό από 5 έως 7 ευρώ, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου το μικρό μπουκάλι νερό κόστιζε 2 ευρώ.

Στα ύψη είναι και οι τιμές στα ποτά ειδικά στις Κυκλάδες.

Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πανάκριβα μπορεί να πληρώσει κάποιος το απλό ποτό στην Πάρο, στη Νάξο και στην Ίο και συγκεκριμένα από 13 έως 15 ευρώ.

Ακόμα και σε μικρά νησιά όμως η Αμοργός, εκεί που έτρωγες ικανοποιητικά με 20 ευρώ το κεφάλι στα μικρά χωριά, έφτασε το κόστος ακόμα και στο διπλάσιο για δύο μερίδες.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Φολέγανδρο, την Σέριφο κλπ.

Η κατάσταση στα μεγάλα νησιά (Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα) είναι η ίδια και μάλιστα τίθεται πλέον και θέμα ποιότητας: Λόγω κόστους αραβοσιτέλαιου, δεν αλλάζουν τα λάδια, με αποτέλεσμα «ταγκισμένα» καλαμαράκια, πατάτες, κολκυθάκια κλπ.

Ειδικά η ποιότητα των τηγανητών είναι τραγική, παντού. Και όπου δεν είναι, όπως η Μύκονος, το κόστος είναι τέτοιο που δεν μπορεί να πληρωθεί από το 95% των Ελλήνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις