Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εντυπωσιακές εικόνες: Oι «Τίγρεις» του NATO… χάραξαν με τα νύχια τους το Αιγαίο


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η μεγάλη αεροπορική άσκηση του NATO, Tiger Meet -22, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε από την Ελλάδα. Για 12 ημέρες, η 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα φιλοξενούσε τις κορυφαίες Τίγρεις του ΝΑΤΟ.

του Χρήστου Μαζανίτη

Από τις 9 έως και τις 20 Μαΐου, όλες οι αεροπορίες του ΝΑΤΟ, που έχουν Μοίρες με έμβλημα την Τίγρη, συναντήθηκαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022».

Είναι η άσκηση στην οποία το enikos.gr βρέθηκε πριν από μία εβδομάδα, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες από το air show και την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών DV-DAY.

Θυμίζουμε ότι από την “Tiger Meet” αποβλήθηκε η Τουρκία, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στον απόηχο της πρωτοφανούς πρόκλησης από αέρος με 42 υπερπτήσεις, την 27η Απριλίου.

Οι Έλληνες πιλότοι με τους Συμμάχους τους πήραν μέρος σε σύνθετες αεροπορικές αποστολές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα σεναρίων του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών / Επιθετικών Επιχειρήσεων, Αεροπορικής Απομόνωσης, Δυναμικής Στοχοποίησης, Επιχειρήσεων Καταστολής – Καταστροφής της Εχθρικής Αεράμυνας, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεων Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων).

Στην άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από εξήντα (60) αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Χώρα μας (F-16, M2000-5, F-4E, C-130H, AB-205A και EMB-145H), το Βέλγιο (F-16 MLU), τη Γαλλία (RAFALE, E-2C), την Ελβετία (F/A-18 Hornet), την Ισπανία (EF-18 Hornet), την Ιταλία (EF-2000 Eurofighter) και την Τσεχία (Mi-24), συμπληρώνοντας περισσότερες από εξακόσιες (600) εξόδους σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύχτα, με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας επιχειρησιακής εκπαίδευσης υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις».

Συμμετείχαν, επίσης, δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και παρατηρητές, προσωπικό και μέσα από την Αυστρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία και Πολωνία.

Ως καλύτερα διακοσμημένο μαχητικό στα χρώματα των “Τίγρεων” αναδείχθηκε ένα Rafale της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, από την 330 Μοίρα της Λωρέιν, το οποίο στο πλάι έφερε επιγραφή στα ελληνικά, που έλεγε: Δύσκολα παραμένεις Ταπεινός.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις