Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Με ελικόπτερο και ταχύπλοα επιβιβάστηκαν οι Φρουροί της Επανάστασης στα ελληνικά τάνκερ -Πώς έγινε το ρεσάλτo

 


Δύο ελληνικά τάνκερ κατελήφθησαν στον Περσικό Κόλπο την Παρασκευή από άνδρες των Φρουρών της Επανάστασης.

Η επιδρομή των Ιρανών πραγματοποιήθηκε ως «αντίποινα» και σε σχετικές ανακοινώσεις των Φρουρών της Επανάστασης, που ανέλαβαν την ευθύνη, τα πλοία κατηγορήθηκαν για «παραβιάσεις», όμως δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες

Πώς έγινε το ρεσάλτο στα ελληνικά τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, που μίλησε χωρίς να κατονομαστεί και τη δήλωση του οποίου επικαλείται το Associated Press, τα δύο πλοία πλησίασαν τα χωρικά ύδατα του Ιράν χωρίς να εισέλθουν στο εσωτερικό τους, ενώ επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τάνκερ είχαν απενεργοποιημένες τις συσκευές εντοπισμού.


Στη συνέχεια, είπε ο αξιωματούχος, τα πλοία κινήθηκαν προς τη θαλάσσια περιοχή του Ιράν. Οι κινήσεις αυτές θεωρήθηκαν ως ύποπτες, αλλά κανένα από τα δύο πλοία δεν είχε προχωρήσει σε έκκληση για βοήθεια, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Κομάντος κατέβηκαν από ελικόπτερα για να καταλάβουν τα τάνκερ στον Περσικό Κόλπο
Πριν επιβιβαστούν οι Ιρανοί στα πλοία, τα πλησίασαν με στρατιωτικά ελικόπτερα, από όπου κατέβηκαν οι κομάντος και πήραν τον έλεγχο των τάνκερ και αιχμαλώτισαν το πλήρωμά τους.

Οι ιρανικές δυνάμεις επιβιβάστηκαν στα πλοία το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στενό του Ορμούζ χρησιμοποιώντας ένα ελικόπτερο και δύο ταχύπλοα σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον διαχειριστή ενός από τα πλοία, που επικαλούνται στο ρεπορτάζ τους οι Financial Times. Εκπρόσωπος ενός εκ των διαχειριστών των τάνκερ είπε στο AFP ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με το πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις