Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ουκρανία: «Σκοτώθηκε ο Μιχαήλ που είχε μιλήσει στη Βουλή» – Η επιβεβαίωση του OYKPANOY πρέσβη Ήταν μέλος του τάγματος Αζόφ


 Ο Ουκρανός μαχητής Μιχαήλ που μίλησε στην ελληνική Βουλή και «πάγωσε» το κοινοβούλιο, καθώς ήταν μέλος του φασιστικού τάγματος Αζόφ, σκοτώθηκε τελικά στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ, η οποία πρόκειται να προβληθεί και επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος μαχητής σκοτώθηκε πολεμώντας τον ρωσικό στρατό.

Σημειώνεται, πως ο Μιχαήλ όταν είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή, είχε αναφέρει πως «ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών, και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στην Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου. Πρέπει να μιλήσω όμως για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Μαριούπολη. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού όπως ξέρετε είναι Έλληνες. Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό μας. Αυτή τη στιγμή όμως έχει καταστραφεί κατά 90% από τους βασικούς βομβαρδισμούς. Από την 1 Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές, παρακαλούμε βοηθήστε μας».

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου μιλάει και ο Μιχαήλ:

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις