Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ρωσία: «Καταστρέψαμε ουκρανική κορβέτα Project 1241 κοντά στην Οδησσό»


 Το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι κατέστρεψε ένα πλοίο του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού κοντά στην Οδησσό με πυραυλικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το ρωσικό υπουργείο υποστηρίζει ότι οι πύραυλοί του έπληξαν μια κορβέτα «Project 1241», μια κατηγορία σοβιετικών πυραυλικών κορβετών (ονομασία αναφοράς NATO: Tarantul).

Η αεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατέρριψε επίσης δύο ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24 και ένα ελικόπτερο Mi-24 πάνω από το νησί Snake στη Μαύρη Θάλασσα τη νύχτα, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Ανέφερε ότι συνολικά τέσσερα ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και ένα σκάφος επίθεσης καταστράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά από τη Ρωσία και δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία.

Τις τελευταίες μέρες η Ουκρανία έχει δημοσιοποιήσει πλήγματα σε ρωσικές θέσεις στο Φιδονήσι, με μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ακριβώς τα αντίθετα, ωστόσο η Ρωσία δεν εχει δημοσιοποιήσει κάποιο βίντεο από τις επιθέσεις.


Με πληροφορίες από: Reuters / TASS / Φωτογραφία Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις