Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Stugna-P VS TOS-1: Η στιγμή της φοβερής έκρηξης του ρωσικού υπερόπλου [vid]


 Οι Ουκρανικές δυνάμεις πανηγύρισαν δεόντως το γεγονός ότι τίναξαν στον αέρα έναν από τους πιό φονικούς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών της Ρωσίας, που έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει και θερμοβαρικές κεφαλές, τον περίφημο TOS-1.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, η ουκρανική 80η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου έπληξε ένα TZM-T (TOS-1) με ένα Stugna-P ATGM, έναν ουκρανικό κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο.

Πλάνα δείχνει πυραύλους να εκτοξεύονται σε έναν ρωσικό εκτοξευτή TOS-1 στην πλαγιά ενός λόφου πριν ο εκτοξευτής θερμοβαρικών πυραύλων εκραγεί, σχηματίζοντας με μια τεράστια «μπάλα» φωτιάς και πυκνό καπνό.

Οι θερμοβαρικοί πύραυλοι διακρίνονται από μια χαρακτηριστική έκρηξη, η οποία απορροφά τον περιβάλλοντα αέρα για να προκαλέσει μια εκτόξευση υψηλής θερμοκρασίας, που συχνά ονομάζονται «βόμβες κενού».

Με εξαίρεση τα πυρηνικά όπλα, συνεχίζει η Daily Mail, οι ρωσικοί πύραυλοι TOS-1 Buratino και TOS-1A Solntsepek είναι κάποιοι από τους πιο θανατηφόρους πυραύλους, οι οποίοι πάντως θεωρούνται απαγορευμένοι σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Γενεύης.

Ο TOS-1 Buratino χρησιμοποιείται μόνο από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν και θεωρητικά καταστρέφει βαριά προστατευμένες στρατιωτικές θέσεις.

Λειτουργεί με την έναρξη μιας μικρής έκρηξης η οποία απελευθερώνει ένα σύννεφο χημικών αερίων που «δεσμεύουν» το οξυγόνο σε ένα δεδομένο χώρο. Ακολουθεί μια δεύτερη έκρηξη που πυρπολεί τα χημικά αέρια, δημιουργώντας μια τεράστια έκρηξη που στη συνέχεια αναρροφά τον περιβάλλοντα αέρα, δημιουργώντας ένα ωστικό κύμα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, συνθλίβοντας από τα ανθρώπινα σώματα που θα βρεθούν στο πέρασμά του μέχρι και ολόκληρα κτίρια.

Δείτε το βίντεο με την καταστροφή του TOS-1:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις