Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις – Ακυρώθηκε η συνάντηση Φραγκογιάννη-Ονάλ


 Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις που έφθασαν μέχρι το “Μητσοτάκης γιοκ”. Οι Τούρκοι, μάλιστα, δείχνουν να καίνε τη μια γέφυρα μετά την άλλη με την Ελλάδα.

Ενδεικτικό προς αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, είναι ότι η προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ, στην Άγκυρα, η λεγόμενη “θετική ατζέντα” ακυρώνεται, ενώ οι Τούρκοι κάνουν λόγο για αναβολή.

Η τουρκική πλευρά ενημέρωσε το μεσημέρι διά της διπλωματικής οδού το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η πόρτα του διαλόγου δεν θα κλείσει με ευθύνη της ελληνικής πλευράς, συστήνουν ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, θεωρούν πως η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να πλειοδοτήσει στην ένταση που τεχνηέντως καλλιεργεί ο Ερντογάν. Ωστόσο, Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών καταστρώνουν σενάρια για κάθε πιθανή και απίθανη αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως οι Τούρκοι δεν έχουν “διαβάσει” σωστά το διεθνές σκηνικό στο φόντο του ουκρανικού και ότι κάνοντας λεονταρισμούς και προκλήσεις κατά της Ελλάδας, θα ενισχύσουν τη θέση τους, την ώρα, που, όπως λέει η Αθήνα, οι σύμμαχοι και εταίροι μας δεν θέλουν αναστάτωση στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Επίσης, στην Αθήνα εκτιμούν πως ο Ερντογάν πιέζεται ασφυκτικά μετά και την παρουσία του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και εσωτερικά ενόψει και του κρίσιμου εκλογικού ραντεβού τον Ιούνιο του 2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις