Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Άμπερ Χερντ: «Μπορώ να γίνω κακιά όταν πληγώνομαι» - Tο Hμερολόγιο που διάβασαν οι ένορκοι


 Δίκη Ντεπ - Χερντ: Η νομική ομάδα του Τζόνι Ντεπ κατηγόρησε την Άμπερ Χερντ ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, ότι τον χτυπούσε και ότι επεξεργάστηκε φωτογραφίες που χρησιμοποίησε ως αποδεικτικά στοιχεία για την κακοποίηση που ισχυρίστηκε ότι υπέστη στα χέρια του πρώην συζύγου της.

Η Χερντ αντεξετάστηκε από τους δικηγόρους του Ντεπ για τους ισχυρισμούς της ότι ο ηθοποιός γινόταν βίαιος απέναντί της και κυρίως όταν έκανε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών. Από μεριάς του, ο Τζόνι Ντεπ έχει μηνύσει την 36χρονη για ένα άρθρο που εκείνη είχε γράψει στη Washington Post, στο οποίο έλεγε πως είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο Ντεπ αρνείται ότι άσκησε ποτέ του βία σε βάρος της Χερντ.

Στο επίκεντρο της αντεξέτασης βρέθηκε ξανά το διαβόητο περιστατικό με το κομμένο δάχτυλο του Τζόνι Ντεπ. Ο 58χρονος ηθοποιός ισχυρίζεται ότι η Χερντ του είχε επιτεθεί με ένα μπουκάλι βότκας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το δάχτυλό του. Η Χερντ έχει υποστηρίξει ότι ο πρώην σύζυγός της την κακοποίησε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι αλκοόλ, με αποτέλεσμα να κόψει και το δάχτυλό του.

Στο δικαστήριο την Τρίτη (18/5), η δικηγόρος του Ντεπ Καμίλα Βάσκεζ ρώτησε την Άμπερ Χερντ γιατί δεν έλαβε ιατρική βοήθεια μετά από το συμβάν, παρά το γεγονός ότι έφερε κοψίματα και μώλωπες μετά από τον «χαοτικό καβγά», όπως  η ίδια είχε πει.

«Εσείς ήσασταν αυτή που επιτέθηκε σε κάποιον με ένα μπουκάλι στην Αυστραλία, έτσι δεν είναι κυρία Χερντ;» ρώτησε η Βάσκεζ.

«Δεν επιτέθηκα ποτέ στον Τζόνι», είπε η 36χρονη.

Η Χερντ αναγνώρισε, ωστόσο, ότι είχε χτυπήσει τον Ντεπ σε αρκετές περιπτώσεις, με σκοπό να αμυνθεί. «Αυτό συνέβη μετά από χρόνια, κατά τα οποία δεν προστάτευα τον εαυτό μου», είπε.

Στους ενόρκους δόθηκε επίσης ένα απόσπασμα από ένα ημερολόγιο, το οποίο η Χερντ περιέγραφε ως «σημειώσεις αγάπης» και μέσα από το οποίο φαινόταν να ζητάει συγγνώμη από τον Ντεπ.

«Λυπάμαι που τρελαίνομαι μερικές φορές. Λυπάμαι που σε πλήγωσα», έγραφε. «Μπορώ να γίνω κακιά όταν πληγώνομαι».

Εξηγώντας τα όσα είχε γράψει, η Χερντ δήλωσε ότι θεωρεί σημαντικό το «να απολογείσαι όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις έναν καβγά».

Οι ένορκοι άκουσαν επίσης ηχογραφήσεις, στις οποίες η Χερντ ακούγεται να λέει στον πρώην άντρα της ότι όταν θυμώνει πολύ, «το χάνει» και ότι δεν μπορεί να του υποσχεθεί ότι δεν θα του επιτίθετο σωματικά.

Η δικηγόρος αμφισβήτησε την αυθεντικότητα μιας φωτογραφίας από το 2016, στην οποία εικονίζεται η Χερντ, υποτίθεται αφότου είχε δεχθεί επίθεση από τον Ντεπ.

«Δεν είναι αλήθεια ότι επεξεργαστήκατε αυτές τις φωτογραφίες;», ρώτησε η Βάσκεζ τη Χερντ.

«Όχι, δεν έχω ποτέ μου επεξεργαστεί φωτογραφία», απάντησε η ηθοποιός.

Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης, στους ενόρκους παρουσιάστηκε ένα «πρόγραμμα» του γάμου των Χερντ και Ντεπ, το οποίο περιελάμβανε σχέδια για ένα «πάρτυ με χορό, ναρκωτικά και μουσική».

«Οπότε, η αρχική σας ιδέα ήταν να κάνετε ναρκωτικά μετά την πρόβα για το γάμο σας με το “ναρκομανές τέρας” που επρόκειτο να παντρευτείτε;», είπε  σε έντονο τόνο η Βάσκεζ. Η Άμπερ Χερντ έχει πολλές φορές μιλήσει για τα προβλήματα που προκαλούσε στο γάμο της η εξάρτηση του Τζόνι Ντεπ από τα ναρκωτικά.

Η ηθοποιός απάντησε στη Βάσκεζ ότι το πρόγραμμα ήταν ένα «πρόχειρο» και ότι στην εκδήλωση θα υπήρχε μόνο μαριχουάνα, ωστόσο παραδέχθηκε ότι είχε κάνει ναρκωτικά στα 30ά της γενέθλια.

Η δικηγόρος του Ντεπ κατηγόρησε, τέλος, την Χερντ ότι αυτή ήταν η «ζηλιάρα» στην σχέση της με τον Ντεπ. Προηγουμένως, η ηθοποιός είχε υποστηρίξει ότι ο πρώην σύζυγός της υπήρξε τρομερά ζηλιάρης και ότι της έκανε συχνά φασαρίες γι’ αυτό το θέμα – ειδικά όταν εκείνη συμπρωταγωνιστούσε σε κάποια ταινία μαζί με άνδρες.

Η Βάσκεζ αντέτεινε ότι η Χερντ είχε πάρει, χάρη στον φερόμενο ως ζηλιάρη Τζόνι Ντεπ, τον ρόλο της στην ταινία «Aquaman», με την ηθοποιό να απαντά: «Όχι, κυρία Βάσκεζ, πέρασα οντισιόν για να πάρω τον ρόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις