Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Συνελήφθη για φακελάκι ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης

 Εισέπραξαν «φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία, ο οποίος όμως απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» και ακολούθησαν συλλήψεις. Στους εμπλεκόμενους ο Γιώργος Αβαρλής.


Κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος της

εφοριακού και των δύο λογιστών, που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι». Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι, με την ιδιότητα του λογιστή, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία κι έγινε αποδεκτή από την δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις