Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Στα Xέρια των ρωσικών δυνάμεων και το Σεβεροντονέτσκ – Aνοίγει ο δρόμος για την λήξη της μάχης του Nτονμπάς

 


Οι μάχες για την πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας φαίνεται να τελειώνει και εδώ με τις ρωσικές δυνάμεις μετά από σκληρό βομβαρδισμό να έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη. Την ανακοίνωση της απελευθέρωσης έκανε ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ρ.Καντίροφ

Η απελευθέρωση της πόλης θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάρρευση του μετώπου των Ουκρανών στο Ντονμπάς και θα ανοίξει ο δρόμος για Σλοβιάνσκ και Κραματορσκ.

«Με τη χρήση πυροβολικού, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή της πόλης Σεβεροντονέτσκ», ανέφερε το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ανάρτησή του στο Facebook. «Οι μάχες συνεχίζονται», αναφέρουν οι Ουκρανοί αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά από το πεδίο.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Σεβεροντόνετσκ

“Όλα! Το Σεβεροντόνετσκ είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας. Οι Ναζί έχουν ηττηθεί. Όλες οι θέσεις τους έχουν καταστραφεί. Η πόλη έχει απελευθερωθεί. Οι κάτοικοι μπορούν να αναπνεύσουν άνετα. Από εδώ και πέρα, δεν κινδυνεύουν πλέον.

Αυτό είναι απλώς ένα λαμπρό αποτέλεσμα που πέτυχαν οι μαχητές μας υπό την ηγεσία του αγαπητού βοηθού Αρχηγού της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Apta Alaudinov, σε στενή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις του Υπουργείου Άμυνας και της λαϊκής πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ.

Δεν θα κρύψω ότι αρχικά σχεδιαζόταν η απελευθέρωση του Severodonetsk σε μια εβδομάδα, αλλά σήμερα έγιναν αναπροσαρμογές ώστε η πόλη να τεθεί υπό έλεγχο σε τρεις ημέρες. Ως αποτέλεσμα, οι μαχητές μας τα κατάφεραν ακόμα πιο γρήγορα – σε τρεις ώρες.

Όλα τα αποσπάσματα Bandera έφυγαν με ντροπή από το Severodonetsk μόλις έμαθαν ότι οι μαχητές από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πόλη. Δεν το λέω εγώ. Αυτό το παραδέχονται κρατούμενοι που αιχμαλωτίζονται από τις ειδικές μας δυνάμεις.

Συγχαρητήρια σε όλους για το υπέροχο αποτέλεσμα! Εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη σε όλους τους αγωνιστές που εκτέλεσαν το έργο!

Φυσικά, δεν σκοπεύουμε να μείνουμε εκεί. Συνεχίζουμε το κυνήγι του Bandera και των υπολοίπων! Περισσότερα υπέροχα νέα έρχονται σύντομα!  ανέφερε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις