Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

XAOΣ στο Λος Άντζελες: Ξεκίνησαν οι ταραχές κατά της πιθανής κατάργησης του νόμου περί των αμβλώσεων


 Μια βίαιη ομάδα διαδηλωτών υπέρ των αμβλώσεων στο Λος Άντζελες, έσπασε καταστήματα, έβαλε φωτιές σε κάδους και πέταγε πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ταραχών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/5).

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τραυματίας αστυνομικός είναι εκτός κινδύνου.

Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην περιοχή Pershing Square μετά τη διαρροή του σχεδίου γνώμης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που θα ανέτρεπε τον νόμο Roe v. Wade, την απόφαση ορόσημο του 1973 που εγγυάται το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Βίντεο από την ανεξάρτητη υπηρεσία ειδήσεων RMG News , δείχνουν τα επεισόδια και τις καταστροφές που σημειώθηκαν μετά και την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων στη πλατεία, με τους διαμαρτυρόμενους να γκρεμίζουν φράγματα και να γεμίζουν με γκράφιτι το τοπικό Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Πλάνα από το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης δείχνουν «ακροαριστερούς ταραχοποιούς» να συγκεντρώνονται απέναντι από την αστυνομία.

Είναι ενδιαφέρον πάντως το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας είχε και δικές του δυνάμεις στο σημείο όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις