Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

BINTEO NTOKOYMENTO: Έτσι δρούσαν τα μέλη της συμμορίας που παρίσταναν τους τεχνικούς και “ξάφριζαν” ηλικιωμένους

 


Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας, τα μέλη της οποίας παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και έκλεβαν ηλικιωμένους έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Στο συγκεκριμένο βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr, θύμα της σπείρας ήταν ένας 72χρονος στο Παλαιό Φάληρο, από τον οποίο άρπαξαν πανάκριβα κοσμήματα.

Έπειτα από διάταξη του Εισαγγελέα, δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τεσσάρων Ελλήνων, κατηγορούμενων ως μελών της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε την στις 25 Μαΐου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους στις περιοχές της Γλυφάδας, του Ελληνικού και του Παλαιού Φαλήρου. Υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να μπουν μέσα.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στα σπίτια των θυμάτων, μέλη της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την συγκεκριμένη μεθοδολογία. Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ενώ ένα μέλος της συμμορίας αναζητείται.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους


10-06-2022: Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων και η οποία εξαρθρώθηκε την 25-5-2022, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα κατά την επιστροφή στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους. Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην οικίες του παθόντων, μέλη της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την προαναφερθείσα μεθοδολογία.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα την 5-8-1991 στην Αθήνα,

2. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΙΑΜΑΝΤΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Ερασμίας, γεννηθέντα την 22-9-2002 στην Αθήνα,

3. ΡΑΜΟ Αθανάσιο του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 17-10-1986 στο Βόλο Μαγνησίας,

Και το μη συλληφθέντα:

1. ΣΤΕΦΑΝΗ Άγγελο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-6-1978 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση-διερεύνηση τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00 της 1-8-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις