Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

EKTAKTO - Kαπνός στο λιμάνι του Mπερντιάνσκ-Nτονμπάς: NEKPOΣ Ρώσος Ταξίαρχος και Βρετανός μισθοφόρος γιος βουλευτή (BINTEO)


 Σύμφωνα με τη Rosgvardia, στη μάχη όπου σκοτώθηκε ο Ρώσος ταξίαρχος ενεπλάκη και ο Μπεν Γκραντ, ο γιος μιας Βρετανίδας βουλευτή που εγκατέλειψε τη χώρα του για να πολεμήσει στο πλευρό των Ουκρανών

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Το γραφείο του δημάρχου του Μπερντιάνσκ δήλωσε ότι η εκκαθάριση ναρκοπεδίων ήταν η αιτία μιας ισχυρής έκρηξης στην περιοχή του θαλάσσιου λιμανιού. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποναρκοθέτησης. Οι αρχές της πόλης σκοπεύουν να καθαρίσουν το λιμάνι εντός τριών ημερών, αναφέρει το κανάλι Readovka Telegram.

Σύμφωνα με το κανάλι, υπάλληλοι της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο θαλάσσιο λιμάνι, τους οποίους άφησε ο ΟυκρανΙΚός στρατός. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαδικασία αποναρκοθέτησης του λιμανιού.

Αρχικό κείμενο 

Αναφορές πριν από λίγο πω η Ουκρανία επιτέθηκε στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία λιμάνι του Μπερντιάνσκ.

 Καπνός αναδύεται από το λιμάνι. Η πληροφορία ελέγχεται ενώ υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την ίδια τοποθεσία με τη μεγάλη επίθεση τον Μάρτιο του 2022, όταν ανατινάχθηκε και βυθίστηκε ένα αποβατικό πλοίο του ρωσικού ναυτικού.

 

 

Στο μεταξύ η Εθνοφρουρά της Ρωσίας (Rosgvardia) ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας διοικητής ταξιαρχίας σκοτώθηκε σε μάχη στο Ντονμπάς.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη ρωσική πλευρά, στη μάχη όπου σκοτώθηκε ο Ρώσος ταξίαρχος ενεπλάκη και ο Μπεν Γκραντ, ο γιος μιας Βρετανίδας βουλευτή που εγκατέλειψε τη χώρα του για να πολεμήσει στο πλευρό των Ουκρανών.

Το όνομα του άνδρα που σκοτώθηκε είναι Άνταμ Μπισουλτάνοφ και ήταν λοχίας από την περιοχή του Βόρειου Καύκασου. Σκοτώθηκε στις 26 Μαΐου «προσπαθώντας να σώσει τους συντρόφους του», σύμφωνα με τη Rosgvardia.

Όπως αναμετάδωσε το πρακτορείο RIA Novosti, η Εθνοφρουρά συγκρούστηκε με μια ομάδα μισθοφόρων από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Στην ομάδα αυτή, μέλος ήταν και ο γιος της Βρετανίδας βουλευτή των Συντηρητικών, Χέλεν Γκραντ.

Βίντεο από τη συγκεκριμένη μάχη, όπου φαίνεται και ο Μπεν Γκραντ, πράγματι δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου από την Daily Telegraph.

Δυτικοί δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι έχουν επαληθεύσει το βίντεο που δείχνει έναν από τους μισθοφόρους να βγαίνει από το δάσος και να στοχεύει έναν αντιαρματικό πύραυλο Matador που στεκόταν 100 μέτρα μακριά. Ο ίδιος ο Μπεν Γκραντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια ώρα φωνάζει «ας πυροβολήσουμε». 

Δείτε το Βίντεο

Ταυτόχρονα, βίντεο που επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα ξένων μισθοφόρων έχουν ήδη σταλεί στο στρατιωτικό τμήμα έρευνας της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 3.500 ξένοι μισθοφόροι από τους 6.600 παραμένουν στο Ντονμπάς . Το υπουργείο προειδοποιεί ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν μάχιμοι και να αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες.
 
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός εξολόθρευσε εκατοντάδες μισθοφόρους με όπλα ακριβείας, όπως είχαμε γράψει και στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αλλά οι περισσότεροι από τους μαχητές πέθαναν στη ζώνη μάχης λόγω του χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και της έλλειψης πραγματικής εμπειρίας μάχης.

 

30 χρόνια Συμβούλιο Ασφάλειας: Με επιτυχία οι ρωσικές αρχές έλαβαν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το ανατρεπτικό έργο των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών

Η αποτελεσματικότητα των εργασιών για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και του νόμου και της τάξης στη Ρωσία έχει αυξηθεί αυτά τα 30 χρόνια ύπαρξης του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ). Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λήφθηκαν μέτρα για την καταπολέμηση των προσπαθειών πραγματοποίησης «έγχρωμων επαναστάσεων» στη χώρα, δήλωσε στο Arguments and Facts ο Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

«Χάρη στον συντονιστικό ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την αποτελεσματικότητα του έργου των κρατικών αρχών για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και του νόμου και της τάξης, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, καθώς και την εξουδετέρωση των απειλών που προκύπτουν από τη μετανάστευση», είπε σε συνέντευξή του με αφορμή την 30η επέτειο από την ημέρα συγκρότησης του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα εορταστεί στις 3 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πατρουσέφ, «λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των ανατρεπτικών δραστηριοτήτων των ειδικών υπηρεσιών ξένων κρατών και μη κυβερνητικών οργανώσεων που ελέγχονται από αυτά, επιδιώκοντας να εφαρμόσουν σενάρια «έγχρωμων επαναστάσεων» στη Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις