Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Φουάτ Οκτάι: «Αφοπλίστε τα νησιά αλλιώς… τα παίρνουμε»


 O Toύρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι απείλησε για μία ακόμα μία φορά την Ελλάδα με πολεμικές δηλώσεις από την Κύπρο «απαιτώντας» τον αυτοαφοπλισμό μας και την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών αλλιώς όπως λέει «θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους».

Δηλαδή αυτό που λέει είναι πως με κάποιο τρόπο η Τουρκία θα πάρει τα νησιά.

Η Άγκυρα συνεχίζει το μεθοδικό «παιχνίδι» που έχει ξεκινήσει με σκοπό να δημιουργήσει μία κρίση με την Ελλάδα με αφορμή την «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών.

Ξέρει πολύ καλά πως οι Αμερικανοί θα σπεύσουν άμεσα για να σταματήσουν οποιαδήποτε «θερμή» εμπλοκή και εν συνεχεία θα ζητήσουν οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου τα μόνα αιτήματα που θα υπάρχουν θα είναι τα τουρκικά!

Κανένα ελληνικό αίτημα…

Τότε φυσικά θα μας ζητηθεί συμβιβασμός δηλαδή, να συμβιβαστούμε παραχωρώντας μέρος των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να απαιτεί κι αυτή από την Τουρκία. Οι παραβιάσεις της Συνθήκης της Λοζάνης είναι αμέτρητες. Ας ξεκινήσει με τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο. Να νιώσουν στην Άγκυρα πίεση…

«Την περασμένη εβδομάδα σε επίσκεψη που έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό τομέα, χωρίς ντροπή και συστολή παρομοίασε το νησί αυτό στο οποίο κυριαρχεί η ειρήνη με την Ουκρανία και έβγαλε γλώσσα κατά της “Ειρηνευτικής Επιχείρησης”.

Και μάλιστα αυτά τα λέει, ο πρωθυπουργός μιας χώρας που με ξεκάθαρη παράβαση των διεθνών συμφωνιών, εξόπλισε τα νησιά του Αιγαίου.

Αν το συντομότερο δυνατό δεν πραγματοποιηθεί ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, τότε  στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών» αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις