Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

H Μόσχα μετέφερε ναυτικές δυνάμεις από την Κασπία στην Mαύρη Θάλασσα - Στρατηγική κίνηση από το ρωσικό Ναυτικό - Παρακάμπτει το κλείσιμο των Στενών


 Σε μία στρατηγική κίνηση προχώρησε η Ρωσία μεταφέροντας πολεμικά πλοία από τον Στόλο της Κασπίας στην Μαύρη Θάλασσα ενισχύοντας έτσι αθόρυβα τις ναυτικές της δυνάμεις και τον ναυτικό αποκλεισμό της Οδησσού.

Μετά την βύθιση του Moskva από αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune ουκρανικής κατασκευής (με αμερικανική βοήθεια) τα ρωσικά πλοία κρατούν μία απόσταση 100 χλμ. από την Οδησσό και χρειαζόταν ενίσχυση του αριθμού τους για να διατηρήσουν τον αποκλεισμό σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ως γνωστόν η Τουρκία επικαλούμενη την Συνθήκη του Μοντρέ έκλεισε τα Στενά του Βοσπόρου για τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που θα έρχονταν από την Βαλτική Θάλασσα.

Εν συνεχεία η Τουρκία έκανε το ίδιο και για τα πλοία του ΝΑΤΟ.

Όμως η Μόσχα διέθετε ναυτικές εφεδρείες στον Στόλο της Κασπίας όπου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας και έτσι μετακίνησε κάποια πλοία στην Μαύρη Θάλασσας μέσω του συστήματος καναλιών και ποταμών που συνδέουν τις δύο περιοχές.

Δεν είναι γνωστό πόσα πολεμικά σκάφη μεταφέρθηκαν αλλά ο Στόλος της Κασπίας Θάλασσας συνολικά διαθέτει 13 σκάφη επιφανείας (ανάμεσά τους 2 φρεγάτες και 7 κορβέτες), 8 ναρκαλιευτικά και 8 αποβατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις