Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Πάτρα: H απάντηση Tσιόλα στα «καρφιά» της παθολογοανατόμου για τον θάνατο της Ίριδας


 Στα «καρφιά» της παθολογοανατόμου, Κυριαζής Μητσέλου που εξέτασε τα όργανα της Ίριδας, του βρέφους των Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου απάντησε η Αγγελική Τσιόλα.

Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι “έχω να πω μόνο τούτο. Η κα Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)”.

Remaining Time 0:00
 

«Δεν είχα ενημερωθεί για το πανάκι και τις αμυχές» λέει η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα

Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα Κυριαζή Μητσέλου, που είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα της Ίριδας, μίλησε αναφορικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας.

Αρχικά αναφέρθηκε στο συμπέρασμα του πορίσματος λέγοντας πως «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

Ίριδα- Πάτρα

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. «Εάν η κα Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η κα Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα.

«Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει.

Ανέφερε επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση. Τέλος, η παθολογοανατόμος δήλωσε πως δεν έχει κληθεί έως τώρα για να καταθέσει.

Θάνατος Μαλένας – Ίριδας: Πιθανός ο πειθαρχικός έλεγχος στους ιατροδικαστές

Με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που έφυγαν από τη ζωή.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται πλημμέλειες των ιατροδικαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί στην Εισαγγελία το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, ο φάκελος που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, θα περιλαμβάνει το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, καθώς και τις καταθέσεις που θα έχει λάβει μέχρι τότε το Ανθρωποκτονιών. Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα στοιχεία, και στη συνέχεια θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί από τον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.  Στο αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, δεν αποκλείεται  να “φωτογραφίζουν” το πρόσωπο που προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο στα δύο κοριτσάκια από την Πάτρα, όπως είχε γίνει και στο διαβιβαστικό για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις