Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Kυριάκος Mητσοτάκης: Η περιοδεία στην Καλαμάτα και το AITHMA για… γουρουνοπούλα


 Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά την επικράτεια είναι πάντα πολύ πυκνές από άποψη συναντήσεων και δεν περιλαμβάνουν φαγητό ή χαλάρωση, καθώς τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το επιτελείο του «τη βγάζουν» με τοστ και σάντουιτς.

Στην Καλαμάτα όμως υπήρξε εξαίρεση, καθώς όταν τελείωσαν οι υποχρεώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη και ζήτησε από τον Μεσσήνιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα να πάνε να φάνε γουρουνοπούλα.

Όπως αναφέρεται στη στήλη «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», για περίπου 50 λεπτά ο Πρωθυπουργός, ο επίσης Μεσσήνιος συνεργάτης του, Θανάσης Νέζης, οι τρεις τοπικοί βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος, αλλά και οι τρεις δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας έκατσαν στο τραπέζι, ικανοποιώντας το αίτημα Μητσοτάκη να φάει τοπική γουρουνοπούλα.

Ο Κρητικός Πρωθυπουργός βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με… οκτώ Μεσσήνιους, συσφίγγοντας τις σχέσεις του με τον νομό.

Γουρουνοπούλα

Η γουρουνοπούλα είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα στην Μεσσηνία. Στην γιορτή της Αναλήψεως είναι έθιμο να τρώγεται αποκλειστικά γουρουνοπούλα, ενώ την συναντάμε σε όλα τα πανηγύρια. Παλιότερα, θα βρίσκατε γουρουνοπούλες σε ειδικές προθήκες στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, αλλά λόγω νέων πρωτοκόλλων για τη σωστή διατήρησή της, αυτό σταδιακά καταργήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις